“Fuck fastelavnsboller ..” som for nyligt proklameret på diverse sociale medier, indikerer at fastelavnsboller ikke er et projekt jeg er definitivt pjattet med.
Jeg har altid været diplomatisk af mig ..
Årevis af bollebagninger med det kontinuerlige resultat, at mumsen i desperat eskapisme tager livet af sig selv på bagepladen.
Med et blik så tomt som bollerne, observerer man lortet brænde på.
Man bliver kynisk. Jeg var klar til for evigt at droppe projektet ..
I KULINARISKE KATASTROFER hvor jeg igen og igen demonstrerer, at jeg ikke er perfekt, er et perfekt eksempel fastelavnsboller ..
Er det sådan en portion man serverer, er det nu man kompenserer med glasur.
Men i skuffen med distraherende, dekorativt krymmel, var der også en portion optimisme ..
.. og ballade bliver der ikke i år, for nu er der boller til alle dinosaurerne og Disney prinsesserne.
Boller med mums.
I bollen. Ikke på bagepladen ..
Det der er kritisk ved fastelavnsboller er ikke mums, glasur eller spiselige blomster.
Det er lukningen.
Der skal teknisk professionalisme til ..
Hønserøv.
Brug nu god tid på at lukke bollerne!
Man kan bagatellisere det, men i realiteten er fastelavnsboller som sushi.
Almindelige mennesker kan ikke lave det.
Så husk det nu ..
Hønserøv i bollen.
Nå, bollemumsen er pistacie curd.
Sød som marcipan smagende af pistacienødder.
Nej, den er ikke hjemmelavet, men absolut en velsmagende investering.
.. og den er altså sød, så en frisk glasur med sirup af citron og ingefær er perfekt til!
Haps en bolle eller 7 og så er der vist en tønde der skal vandaliseres.
Av, for katten!
FASTELAVNSBOLLER
PORTION: 16 boller
INGREDIENSER:
1 ½ dl. mælk
100 g. smør
25 g. gær
50 g. grahamsmel
1 tsk. vanilje
50 g. sukker
½ tsk. salt
2 æg
325 g. hvedemel
1 glas pistacie curd på 170 g.
1 æg til pensling ..
Flormelis og sirup
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
175°C · Varmluft
INSTRUKTIONER:
Mælken varmes i en gryde til ca. 37°C og smørret smeltes.
Rør så gær i ..
Grahamsmel, vanilje, sukker og salt blandes i en skål.
Rør nu æg i mælk- og smørblandingen og hæld alt i skålen med melblandingen.
Tilsæt mel og ælt til en dej.
Ælt afslutningsvis dejen med hænderne på bordet, for at have en føling med den ..
Dejen skal være fleksibel og lækker smørblød, men ikke klistret.
Dejen hæver nu tildækket i skålen i 45 minutter.
Rul så dejen ud på bordet til den er ca. ½ cm. tyk og del den i 16 kvadrater.
Et fif er lige at snitte et kryds i dejen, når den skal rulles firkantet ..
Kom bollemums, altså curd i en sprøjtepose og fordel hvad der svarer til 1 spsk. curd på alle kvadrater.
Pensl kvadraternes kanter med æg og luk bollerne.
Brug nu god tid på det ..
Hønserøv, hønserøv , hønsrøv.
Placer bollerne på en bageplade med bagepapir og lukningen nedad.
Bollerne hæver atter i 45 minutter, pensles med æg og bages i 15 minutter.
Når bollerne er kølet af, piskes en glasur og bollernes pyntes.
Drop lige blomsterne ..
Har man rosenblomster, argumenterer duften og smagen for brugen af flora på bagværk.
Pistacie, citron, ingefær og rosenblomster er en skide god kombination ..
.. men altså, smager blomsterne ikke af en skid, så drop dem.
De er ikke fastelavnsfestlige at have i munden.
Eller festlige generelt.
· Nicolas Vahé produktet ikke er et sponsorat.
Skriv et svar