Morgenmad

LUCIAFLETNING:

Og det var så dagen hvor der lugtede "brunt og brændt" af Lucias hår og julebag. En baby er syg med snot i guirlander. Det er vel jul. En anden er bare sur. Jamen, så er det da ikke til at koncentrere sig vel da. Så brødet brændte på som resultat af babyballaden....

DRUE- OG PINJEKERNEKAGE:

Når kage ikke glæder på gråvejrsdage. Når kage er kedeligt og man er gladere for gammel ost. Når kage ikke obligatorisk supplerer kaffe. Når kage er for tosser og bedstefars skæg da ikke er noget man smager på. Når kage ikke kompenserer for kærlighed. Når kage er......

TRANEBÆR- OG MANDELBRØD:

Smager af kærlighed. Og tranebær. Og mandler. Nu er det ikke altid, at man har tid til hjemmebag. Man er vel et menneske. Så er der appetitlige alternativer der ikke smager af fabriksfabrikat som eksempelvis Granny’s House. Dette er til orientering ikke et sponseret...

JULEBRØD:

Smagen af jul! Nu hvor man ikke kan leve af mandariner og marcipangrise, må der jo appetitlige alternativer til, hvis man ikke skal få abstinenser. For tiden har vi jo hjemme hos far og mor, da husprojektet har taget evigheder. Apropos husprojekt, så kan man med...

MUFFINS MED KRYDRET ÆBLESMØR OG KARAMEL

Hvis du er æbleallergiker, er det nu, vi siger tak for i dag. Hvis æbler ikke tager livet af dig, så er dette noget for dig! Muffins med en hyggelig hemmelighed af frugt og krydderier, kysset af karamel og dekoreret med æble. Så. Æblesmør. God til yoghurt, grød, brød,...

KRYDRET KAGE MED FRISKE PÆRER

Jeg elsker den her kage! Den er obligatorisk på denne tid af året, jeg har glædet mig og ventet 100 år på at blogge den… Friske pærer og alverdens velsmagende krydderier er jo simpelthen smagen af denne årstid. At jeg skulle bage den 100 gange for at perfektionere...

Brød & boller

LUCIAFLETNING:

Og det var så dagen hvor der lugtede "brunt og brændt" af Lucias hår og julebag. En baby er syg med snot i guirlander. Det er vel jul. En anden er bare sur. Jamen, så er det da ikke til at koncentrere sig vel da. Så brødet brændte på som resultat af babyballaden....

FOCCACIA MED MARINEREDE NYE LØG:

Bloggens virtuelle velsmag har været kedsommelig i en periode. Undskyldningen er, at når man har levet papkasselivet i et års tid, så er der nok af sjov når projekt husbyggeri så afsluttes og et nyt liv starter. Pis og papir, men også glædelige projekter. Projekter...

TRANEBÆR- OG MANDELBRØD:

Smager af kærlighed. Og tranebær. Og mandler. Nu er det ikke altid, at man har tid til hjemmebag. Man er vel et menneske. Så er der appetitlige alternativer der ikke smager af fabriksfabrikat som eksempelvis Granny’s House. Dette er til orientering ikke et sponseret...

JULEBRØD:

Smagen af jul! Nu hvor man ikke kan leve af mandariner og marcipangrise, må der jo appetitlige alternativer til, hvis man ikke skal få abstinenser. For tiden har vi jo hjemme hos far og mor, da husprojektet har taget evigheder. Apropos husprojekt, så kan man med...

SUNDT BANANBRØD MED HONNING OG HAVRE

Bagning og babyroderi er livet! Friskbagt bananbrød, sød snorken og en fis nu og da. Idyllisk. Til brødet der skal bages nu, er brune bananer perfekt! Nogen har spist alle valnødderne og det er kedeligt, for bananer og valnødder er venner, men skidt nu med det....

TOASTBRØD

Friskbagt brød er smagen af hygge. Intet er så hyggeligt som friskt, hjemmebagt brød i regnvejr. Og heldigvis er det kedeligt vejr nu. Ikke at det normalt glæder mig, men det er altså perfekt hyggevejr! Og hvis der er noget jeg er, så er det en hyggefis. Jeg har en...

Frokost

GLAD GRIS:

Denne grisling er en variation af den populære, amerikanske pulled pork og sådan en fætter har mange venner… Pizza, pasta, tacos og tortilla, salat, whatever. Nu. Krydderier, karamelliserede løg, friske urter, sød frugt, salte nødder og mayo. Et svineri af velsmag....

AGURKER, SYLT OG SALAT:

Undskyld, at man ikke er så social for tiden. Som kulinarisk kompensation for kedsommeligheden på bloggen er det nu agurketid. Nemlig. Syltede agurker. Og selvironi. Jamen, selv tak da. Den appetitlige dokumentation af sylt og salat er fra dagen før Ari kom til...

RUGCHIPS, NYE KARTOFLER OG SKIMMELOST:

Altså. Nu har man jo undskyldt tidens kedsommelighed på bloggen. Boligbyggeri og babyballade. Et nyt liv venter når hus snart bliver til hjem... Men spise skal man altså også have tid til og man bliver altid glad af en kartoffelmad. For bloggen er savnet, så nu hilser...

FOCCACIA MED MARINEREDE NYE LØG:

Bloggens virtuelle velsmag har været kedsommelig i en periode. Undskyldningen er, at når man har levet papkasselivet i et års tid, så er der nok af sjov når projekt husbyggeri så afsluttes og et nyt liv starter. Pis og papir, men også glædelige projekter. Projekter...

“NEIGBOURHOOD” INPIRERET PIZZA:

Neighbourhood er navnet på den hippe restaurant i København specialiseret i pizza og cocktails. Konceptet er at etablere et sted hvor naboer kan socialisere. Altså, principielt er det muligt at reservere hvis man nu ikke bor i nabolaget, men der er altid pizza til den...

TOAST MED KARAMELLISEREDE JORDBÆR OG BALSAMICO

Nu hvor studietiden med kunst, kultur og kommunikationsroderi er slut, kan jeg nu nyde livet med alverdens tid, kreativitet og kærlighed og vente på, at svesken kommer til verden… Det er dog ikke svesker, men jordbær det er tid til nu. Karamelliserede jordbær med...

Aftensmad

GLAD GRIS:

Denne grisling er en variation af den populære, amerikanske pulled pork og sådan en fætter har mange venner… Pizza, pasta, tacos og tortilla, salat, whatever. Nu. Krydderier, karamelliserede løg, friske urter, sød frugt, salte nødder og mayo. Et svineri af velsmag....

AGURKER, SYLT OG SALAT:

Undskyld, at man ikke er så social for tiden. Som kulinarisk kompensation for kedsommeligheden på bloggen er det nu agurketid. Nemlig. Syltede agurker. Og selvironi. Jamen, selv tak da. Den appetitlige dokumentation af sylt og salat er fra dagen før Ari kom til...

“NEIGBOURHOOD” INPIRERET PIZZA:

Neighbourhood er navnet på den hippe restaurant i København specialiseret i pizza og cocktails. Konceptet er at etablere et sted hvor naboer kan socialisere. Altså, principielt er det muligt at reservere hvis man nu ikke bor i nabolaget, men der er altid pizza til den...

SPAGHETTI BOLOGNESE MED GEDEOST OG PERSILLEPESTO:

Ragú alla bolognese som er den italienske definition på en dansk nationalret. Og en personlig livret. Der er nok 117 forskellige varianter men denne er relativt traditionel. Relativt, da metoden principielt er traditionel nok, men jeg skal til orientering pointere, at...

HOKKAIDOSUPPE MED MASCARPONE OG KAMMUSLINGER:

Halloween er den amerikanske tradition hvor man mindes afdøde ved at skræmme livet af hinanden. Fornøjeligt er det, men i en tid med slik og ballade er oktober også tid til svampe, bær, æbler, nødder og græskar. Man skal smage på årstiden. Eksempelvis hvad der...

TOMATSUPPE MED CHILI OG FRISKE URTER

Jeg elsker, elsker, elsker suppe! Suppe er altid appetitligt og hvis man nu fokuserer på hvad der er friskt for tiden, keder man sig aldrig. "Møgvejr er Mouvejr", men det er altså ikke en fabriksfabrikeret frysefætter vi roder med nu. Selvom det til tider altså er...

Suppe

HOKKAIDOSUPPE MED MASCARPONE OG KAMMUSLINGER:

Halloween er den amerikanske tradition hvor man mindes afdøde ved at skræmme livet af hinanden. Fornøjeligt er det, men i en tid med slik og ballade er oktober også tid til svampe, bær, æbler, nødder og græskar. Man skal smage på årstiden. Eksempelvis hvad der...

TOMATSUPPE MED CHILI OG FRISKE URTER

Jeg elsker, elsker, elsker suppe! Suppe er altid appetitligt og hvis man nu fokuserer på hvad der er friskt for tiden, keder man sig aldrig. "Møgvejr er Mouvejr", men det er altså ikke en fabriksfabrikeret frysefætter vi roder med nu. Selvom det til tider altså er...

Marinade, sauce, dressing & diverse

LØGKOMPOT MED ROSENPEBER, LAKRIDS OG ROSMARIN:

Jeg elsker mad der smager af god tid. Tid man ikke altid har, som aktiviteten på bloggen nok indikerer. God tid. Og kærlighed. Når man kommer hjem kl. kvart i kvalme, alle er sure, alle er sultne og man desperat roder efter den fedtede menu fra det lokale pizzeria....

SYLTET GRÆSKAR:

Er det mon graviditetsappetitten der motiverer denne demonstrative kærlighed til konservering for tiden? Plausibel spekulation. Men jeg er altså ikke sådan en der lever af makrel i kirsebærsauce. Garanteret en gastronomisk genialitet, men så kedsommelig er jeg altså....

SOLTØRREDE TOMATER:

I ovnen, altså. Jeg er ikke emigreret til en eksotisk destination hvor man kysses af solen. At tørre tomater i det danske pisvejr ville jo tage evigheder. Man er vel realist. Men smagen af sol kan man så heldigvis imitere med moderne teknologi. Ovnen. Så altså,...

HVIDLØGSCONFIT:

Jeg hilser på med hvidløgsånde og friturefedt i parykken. Løg. Ikke sure, men søde og karamelliserede i smagen. Den typiske hvidløgssmag er ikke så intens at folk bliver kedelige at kysse på. Og det er jo ikke dumt. Hvad der i gammel tid motiveres af praktikaliteter...

BACONCHUTNEY:

Baconchutney. Florerer for tiden på internettet i diverse madglade forums. Krydderier, karamelliseret løg og bacon. Man kan jo eksperimentere med krydderierne og whiskey er altså ikke dumt. Nå. Det skulle prøves og jeg kan af erfaring konstatere, at det er et euforisk...

RABARBERCHUTNEY

For godt og vel et års tid siden rodede jeg i en have der havde levet sit eget liv i 50 års tid, og hvad der dog ikke gemte sig af hyggeligheder… Det var i det nye, gamle hus i den nye, gamle have og apropos så er alt nu klar til at starte husbyggeriet! Vi har ventet...

Det sure med det søde

ØL OG BACON ÆBLESKIVER:

 Øl. Bacon. Principielt kan man vel bruge almindelig bacon, men hvis man er i den glædelige situation at have baconchutney er det altså i "koncentreret griseglæde" at perfektionen er. Vær nu ikke fedtet med flæsket. Det er jul. Syltemøg eller hvis man vil prøve noget...

CITRON OG INGEFÆRKAGE MED CHAIKRYDDERI:

Glædelig gråvejr! Der skal praktiseres julehumør, for det er MC Einar tid og jeg elsker det! Jul. Obligatorisk hygge og hysteri. Og hygge skal smage af noget. Skidt med Karen Wolff og fabriksfabrikerede klejner. 1. december smager af kage. Kage tilsmagt citron og...

BALSAMICO BROWNIE MED VANILJE OG FIGNER:

I husker nok den kulinariske katastrofe. Smagen af kedsommelighed. Fuck kage. Men det skulle ikke slutte sådan. Brownie og bæmund. Nej. Så man prøver igen. Igen og igen. Kage for kage. Kedsommelighed for kedsommelighed. Man prøver igen. For kærligheden til kage. Og nu...

HURRA FOR BABY OG PANDEKAGEKAGE:

Nu er det principielt tid til seriøs sentimentalitetstosseri. Man er vel hormonel. Elskelige Ask har nemlig fødselsdag. Prøver noget nyt. Selvkontrol. Og kagekompensation. 1 års fødselsdag. 1 års kompromitteret mentalitet og personlig hygiejne, lortenat på lortenat og...

MANDELKAGE MED NØDDEKROKANT OG SYRENCREME:

Fornyet. Perfektioneret. Jeg har nemlig ventet et år på syrenernes blomstring for at smage på den igen. Velsmagende, men man savnede syrenerne. Ikke nok til privilegiet at blive kategoriseret som kulinarisk katastrofe, men heller ikke god nok. Så. Har I syrener, er...

CITRONKAGE MED BIRKES:

Det sure med det søde er paradoksalt når det er citronkage. Sur er den nu ikke, men friskt citrussmagende hvilket jeg personligt elsker. Citrus og sødme er bare en perfekt smagskombination. Til orientering er syltet ingefær ikke gari. Altså den asiatiske sursøde sag...

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk