Morgenmad

VALNØDDEBRØD OG KANDISEREDE CITRONER:

Ja, det er altså det skizofrene vejr I kan takke for denne efterårsappetitlighed. Regn, regn, regn, regn. Nødder, svampe, kål og kakao. Alt det der smager af møgvejr. Og hygge. Det skulle i realiteten være forår nu, men marts har som altid eksistentiel krise. Grå...

SPRØD PANDEKAGE MED BACON OG HONNING

Haps. Min perverterede kærlighed til smagen af bacon og kage er igen blevet til et appetitligt produkt der nu skal chikanere cyberspace. Kan man kombinere kage og bacon, spørger I? Selvfølgelig. Og hvis I ikke vil tage mit ord for det, så spørg kongen af kalorier....

LUCIAFLETNING

Og det var så dagen hvor der lugtede "brunt og brændt" af Lucias hår og julebag. En baby er syg med snot i guirlander. Det er vel jul. En anden er bare sur. Jamen, så er det da ikke til at koncentrere sig vel da. Så brødet brændte på som resultat af babyballaden....

DRUE- OG PINJEKERNEKAGE

Når kage ikke glæder på gråvejrsdage. Når kage er kedeligt og man er gladere for gammel ost. Når kage ikke obligatorisk supplerer kaffe. Når kage er for tosser og bedstefars skæg da ikke er noget man smager på. Når kage ikke kompenserer for kærlighed. Når kage er......

TRANEBÆR- OG MANDELBRØD

Smager af kærlighed. Og tranebær. Og mandler. Nu er det ikke altid, at man har tid til hjemmebag. Man er vel et menneske. Så er der appetitlige alternativer der ikke smager af fabriksfabrikat som eksempelvis Granny’s House. Dette er til orientering ikke et sponseret...

JULEBRØD

Smagen af jul! Nu hvor man ikke kan leve af mandariner og marcipangrise, må der jo appetitlige alternativer til, hvis man ikke skal få abstinenser. For tiden har vi jo hjemme hos far og mor, da husprojektet har taget evigheder. Apropos husprojekt, så kan man med...

Brød & boller

VALNØDDEBRØD OG KANDISEREDE CITRONER:

Ja, det er altså det skizofrene vejr I kan takke for denne efterårsappetitlighed. Regn, regn, regn, regn. Nødder, svampe, kål og kakao. Alt det der smager af møgvejr. Og hygge. Det skulle i realiteten være forår nu, men marts har som altid eksistentiel krise. Grå...

FASTELAVNSBOLLER MED PISTACIE CURD OG CITRUSGLASUR

"Fuck fastelavnsboller" som for nyligt proklameret på diverse sociale medier, kunne indikere at fastelavnsboller ikke er et projekt jeg er definitivt pjattet med. Jeg har altid været diplomatisk af mig. Årevis af bolleprojekter med det kontinuerlige resultat, at...

LUCIAFLETNING

Og det var så dagen hvor der lugtede "brunt og brændt" af Lucias hår og julebag. En baby er syg med snot i guirlander. Det er vel jul. En anden er bare sur. Jamen, så er det da ikke til at koncentrere sig vel da. Så brødet brændte på som resultat af babyballaden....

FOCCACIA MED MARINEREDE NYE LØG

Bloggens virtuelle velsmag har været kedsommelig i en periode. Undskyldningen er, at når man har levet papkasselivet i et års tid, så er der nok af sjov når projekt husbyggeri så afsluttes og et nyt liv starter. Pis og papir, men også glædelige projekter. Projekter...

TRANEBÆR- OG MANDELBRØD

Smager af kærlighed. Og tranebær. Og mandler. Nu er det ikke altid, at man har tid til hjemmebag. Man er vel et menneske. Så er der appetitlige alternativer der ikke smager af fabriksfabrikat som eksempelvis Granny’s House. Dette er til orientering ikke et sponseret...

JULEBRØD

Smagen af jul! Nu hvor man ikke kan leve af mandariner og marcipangrise, må der jo appetitlige alternativer til, hvis man ikke skal få abstinenser. For tiden har vi jo hjemme hos far og mor, da husprojektet har taget evigheder. Apropos husprojekt, så kan man med...

Frokost

Asparges og serrano galette

Husker I galetten?   En sød sag med årstidens frugt og bær. Nu er det så tid til en salt en af slagsen. Med grønt til. Ja, for man kan ikke leve af kager og søde sager. Åbenbart. For det er snart tid til asparges og hvis man er træt af brun mad, så kan man smage på...

KIIN KIIN inspireret urtesalat og spicy marinade

Jeg undskylder for ikke at have formuleret en appetitlig introduktion til denne salat, men jeg er alene med 2 flyvende trapez artister. Cirkus er i byen. Hjemmet er ved at blive destrueret. Hvis jeg prøver at koncentrere mig om bloggen, har det konsekvenser… Så er der...

VALNØDDEBRØD OG KANDISEREDE CITRONER:

Ja, det er altså det skizofrene vejr I kan takke for denne efterårsappetitlighed. Regn, regn, regn, regn. Nødder, svampe, kål og kakao. Alt det der smager af møgvejr. Og hygge. Det skulle i realiteten være forår nu, men marts har som altid eksistentiel krise. Grå...

GLAD GRIS

Denne grisling er en variation af den populære, amerikanske pulled pork og sådan en fætter har mange venner… Pizza, pasta, tacos og tortilla, salat, whatever. Nu. Krydderier, karamelliserede løg, friske urter, sød frugt, salte nødder og mayo. Et svineri af velsmag....

AGURKER, SYLT OG SALAT

Undskyld, at man ikke er så social for tiden. Som kulinarisk kompensation for kedsommeligheden på bloggen er det nu agurketid. Nemlig. Syltede agurker. Og selvironi. Jamen, selv tak da. Den appetitlige dokumentation af sylt og salat er fra dagen før Ari kom til...

RUGCHIPS, NYE KARTOFLER OG SKIMMELOST

Altså. Nu har man jo undskyldt tidens kedsommelighed på bloggen. Boligbyggeri og babyballade. Et nyt liv venter når hus snart bliver til hjem... Men spise skal man altså også have tid til og man bliver altid glad af en kartoffelmad. For bloggen er savnet, så nu hilser...

Aftensmad

Asparges og serrano galette

Husker I galetten?   En sød sag med årstidens frugt og bær. Nu er det så tid til en salt en af slagsen. Med grønt til. Ja, for man kan ikke leve af kager og søde sager. Åbenbart. For det er snart tid til asparges og hvis man er træt af brun mad, så kan man smage på...

KIIN KIIN inspireret urtesalat og spicy marinade

Jeg undskylder for ikke at have formuleret en appetitlig introduktion til denne salat, men jeg er alene med 2 flyvende trapez artister. Cirkus er i byen. Hjemmet er ved at blive destrueret. Hvis jeg prøver at koncentrere mig om bloggen, har det konsekvenser… Så er der...

GLAD GRIS

Denne grisling er en variation af den populære, amerikanske pulled pork og sådan en fætter har mange venner… Pizza, pasta, tacos og tortilla, salat, whatever. Nu. Krydderier, karamelliserede løg, friske urter, sød frugt, salte nødder og mayo. Et svineri af velsmag....

AGURKER, SYLT OG SALAT

Undskyld, at man ikke er så social for tiden. Som kulinarisk kompensation for kedsommeligheden på bloggen er det nu agurketid. Nemlig. Syltede agurker. Og selvironi. Jamen, selv tak da. Den appetitlige dokumentation af sylt og salat er fra dagen før Ari kom til...

“NEIGBOURHOOD” INPIRERET PIZZA

Neighbourhood er navnet på den hippe restaurant i København specialiseret i pizza og cocktails. Konceptet er at etablere et sted hvor naboer kan socialisere. Altså, principielt er det muligt at reservere hvis man nu ikke bor i nabolaget, men der er altid pizza til den...

SPAGHETTI BOLOGNESE MED GEDEOST OG PERSILLEPESTO

Ragú alla bolognese som er den italienske definition på en dansk nationalret. Og en personlig livret. Der er nok 117 forskellige varianter men denne er relativt traditionel. Relativt, da metoden principielt er traditionel nok, men jeg skal til orientering pointere, at...

Suppe

HOKKAIDOSUPPE MED MASCARPONE OG KAMMUSLINGER

Halloween er den amerikanske tradition hvor man mindes afdøde ved at skræmme livet af hinanden. Fornøjeligt er det, men i en tid med slik og ballade er oktober også tid til svampe, bær, æbler, nødder og græskar. Man skal smage på årstiden. Eksempelvis hvad der...

TOMATSUPPE MED CHILI OG FRISKE URTER

Jeg elsker, elsker, elsker suppe! Suppe er altid appetitligt og hvis man nu fokuserer på hvad der er friskt for tiden, keder man sig aldrig. "Møgvejr er Mouvejr", men det er altså ikke en fabriksfabrikeret frysefætter vi roder med nu. Selvom det til tider altså er...

Marinade, sauce, dressing & diverse

KIIN KIIN inspireret urtesalat og spicy marinade

Jeg undskylder for ikke at have formuleret en appetitlig introduktion til denne salat, men jeg er alene med 2 flyvende trapez artister. Cirkus er i byen. Hjemmet er ved at blive destrueret. Hvis jeg prøver at koncentrere mig om bloggen, har det konsekvenser… Så er der...

VALNØDDEBRØD OG KANDISEREDE CITRONER:

Ja, det er altså det skizofrene vejr I kan takke for denne efterårsappetitlighed. Regn, regn, regn, regn. Nødder, svampe, kål og kakao. Alt det der smager af møgvejr. Og hygge. Det skulle i realiteten være forår nu, men marts har som altid eksistentiel krise. Grå...

LØGKOMPOT MED ROSENPEBER, LAKRIDS OG ROSMARIN

Jeg elsker mad der smager af god tid. Tid man ikke altid har, som aktiviteten på bloggen nok indikerer. God tid. Og kærlighed. Når man kommer hjem kl. kvart i kvalme, alle er sure, alle er sultne og man desperat roder efter den fedtede menu fra det lokale pizzeria....

SYLTET GRÆSKAR

Er det mon graviditetsappetitten der motiverer denne demonstrative kærlighed til konservering for tiden? Plausibel spekulation. Men jeg er altså ikke sådan en der lever af makrel i kirsebærsauce. Garanteret en gastronomisk genialitet, men så kedsommelig er jeg altså....

SOLTØRREDE TOMATER

I ovnen, altså. Jeg er ikke emigreret til en eksotisk destination hvor man kysses af solen. At tørre tomater i det danske pisvejr ville jo tage evigheder. Man er vel realist. Men smagen af sol kan man så heldigvis imitere med moderne teknologi. Ovnen. Så altså,...

HVIDLØGSCONFIT

Jeg hilser på med hvidløgsånde og friturefedt i parykken. Løg. Ikke sure, men søde og karamelliserede i smagen. Den typiske hvidløgssmag er ikke så intens at folk bliver kedelige at kysse på. Og det er jo ikke dumt. Hvad der i gammel tid motiveres af praktikaliteter...

Det sure med det søde

Pistaciesnegle med rosenglasur

Nu tager vi lige en pause for alt det grønne og hapser en snasket snegl med pistacie curd og rosenglasur. Salat spiser man for at være sund. Kage spiser man for at være glad. Og fordi det bare er en kombination der smager af haps… Curd er en smørbaseret creme som kan...

SPRØD PANDEKAGE MED BACON OG HONNING

Haps. Min perverterede kærlighed til smagen af bacon og kage er igen blevet til et appetitligt produkt der nu skal chikanere cyberspace. Kan man kombinere kage og bacon, spørger I? Selvfølgelig. Og hvis I ikke vil tage mit ord for det, så spørg kongen af kalorier....

FASTELAVNSBOLLER MED PISTACIE CURD OG CITRUSGLASUR

"Fuck fastelavnsboller" som for nyligt proklameret på diverse sociale medier, kunne indikere at fastelavnsboller ikke er et projekt jeg er definitivt pjattet med. Jeg har altid været diplomatisk af mig. Årevis af bolleprojekter med det kontinuerlige resultat, at...

KARDEMOMME OG ROSENSKUMFIDUSER

Glædelig 2019! I god tid som altid. Januar var en funky kombination af teknisk roderi og dovenskab. Sådan er januar altså. Men bloggen har et nyt design! Der er lige nogle justeringer, men jeg elsker det. Tak til teknikeren. Intentionen var også at rode med et...

ØL OG BACON ÆBLESKIVER

 Øl. Bacon. Principielt kan man vel bruge almindelig bacon, men hvis man er i den glædelige situation at have baconchutney er det altså i "koncentreret griseglæde" at perfektionen er. Vær nu ikke fedtet med flæsket. Det er jul. Syltemøg eller hvis man vil prøve noget...

CITRON OG INGEFÆRKAGE MED CHAIKRYDDERI

Glædelig gråvejr! Der skal praktiseres julehumør, for det er MC Einar tid og jeg elsker det! Jul. Obligatorisk hygge og hysteri. Og hygge skal smage af noget. Skidt med Karen Wolff og fabriksfabrikerede klejner. 1. december smager af kage. Kage tilsmagt citron og...

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk