Fastelavnsboller med pistacie curd og citrusglasur · 17Fuck fastelavnsboller” som for nyligt proklameret på diverse sociale medier, kunne indikere at fastelavnsboller ikke er et projekt jeg er definitivt pjattet med. Jeg har altid været diplomatisk af mig.
Årevis af bolleprojekter med det kontinuerlige resultat, at bollemumsen i desperat eskapisme tager livet af sig selv på bagepladen.
Med et blik så tomt som bollerne, observerer man lortet brænde på.
Man bliver kynisk. Jeg var klar til for evigt at droppe projektet.

I Kulinariske Katastrofer hvor jeg igen og igen demonstrerer, at jeg ikke er perfekt, er et perfekt eksempel fastelavnsboller.
Er det sådan en portion man serverer, er det nu man kompenserer med glasur…
Men i skuffen med distraherende, dekorativt krymmel, var der også en portion optimisme og nu kan dinosaurerne og Disney prinsesserne bare komme an!
Ballade bliver der ikke i år, for nu er der boller med mums til alle.
I bollen. Ikke på bagepladen.
Det der er kritisk ved fastelavnsboller er ikke mums, glasur eller spiselige blomster.
Det er lukningen.
Der skal teknisk professionalisme til. Hønserøv, simpelthen.
Brug nu god tid på at lukke bollerne.
Man kan bagatellisere det, men i realiteten er fastelavnsboller som sushi.
Almindelige mennesker kan ikke lave det.
Så. Husk det nu.
Hønserøv i bollen.

Nå.
Bollemumsen er pistacie curd. 
Sød som marcipan smagende af pistacienødder.
Nej, den er ikke hjemmelavet, men absolut en velsmagende investering.
Og den er altså sød, så en glasur på syrlig sirup af citron og ingefær er ikke tosset til.

Fastelavnsboller med pistacie curd og citrusglasur · 10
Fastelavnsboller med pistacie curd og citrusglasur · 12

Haps en bolle eller 7 og så er der vist en tønde der skal vandaliseres.
Av, for katten.

· INGREDIENSER

PORTION: 16 boller

1 ½ dl. mælk
100 g. smør
25 g. gær
50 g. grahamsmel
1 tsk. vanilje
50 g. sukker
½ tsk. salt
2 æg
325 g. hvedemel
1 glas pistacie curd på 170 g.
Pensling: 1 æg
Glasur: Flormelis og sirup
Pynt: Spiselige blomster

· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION

175°C · Varmluft

· INSTRUKTIONER

Mælken varmes i en gryde til ca. 37°C og smørret smeltes. Rør så gær i.

Grahamsmel, vanilje, sukker og salt blandes i en skål.

Rør nu æg i mælkeblandingen og hæld alt i skålen med melblandingen.

Tilsæt mel og ælt til en dej.

Ælt afslutningsvis dejen med hænderne på bordet.
Dejen skal være fleksibel og blød, men ikke klistret.

Dejen hæver nu tildækket i skålen i 45 minutter.

Rul så dejen ud på bordet til ca. ½ cm. og del i 16 kvadrater.

Kom curden i en sprøjtepose og fordel hvad der svarer til 1 spsk. curd på alle kvadrater.

Pensl kvadraterne kanter med æg med luk bollerne.
Brug nu god tid på det.

Placer bollerne på en bageplade med bagepapir og lukningen nedad.

Bollerne hæver igen i 45 minutter, pensles med æg og bages i 15 minutter.

Når bollerne er kølet af, piskes en glasur og bollernes pyntes.

Fastelavnsboller med pistacie curd og citrusglasur · 8
Fastelavnsboller med pistacie curd og citrusglasur · 22· Jeg skal til orientering pointere, at det brugte Nicolas Vahé produkt ikke er et sponsorat.

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk