ÆBLESKIVER MED ØL OG BACONCHUTNEY


ØL, BACON, ÆBLESKIVER, JULEHYGGE!
Principielt kan man vel bruge almindelig bacon, men hvis man er i den glædelige situation at have baconchutney er det altså i “koncentreret griseglæde” at perfektionen er.
Vær nu ikke fedtet med flæsket, det er jul!
Æbleskiven skal serveres med snask.
God, gammel syltemøg med sommerens bær er dejligt .. men hvis man vil prøve noget nyt, krydret æblesmør.
Snask, snask, snask .. og flormelis.
På hele skidtet.
Sådan finansierer jeg melisindustrien i Danmark.
Salt baconchutney i en sød æbleskive med krydret æblesmør er altså til at leve med!
Ask elsker dem, Ari savler bare.
Det er vel også et kompliment ..
.. men hvor kærligt et kompliment det er for en baby der glædeligt guffer på sine egne sure øffer, er nok relativt.
Så hvis man kan komme til for sild og snaps, kan man da invitere på juletamtam med en æbleskive at guffe på og en øl at skåle i.
Der er vel ikke nogen der skal noget i dag?
Man kan også bare lave en portion og krydre røv til juleflimmer med Dirch Passer og Winnie!
Nå, så blev det simpelthen jul.
Julelortevejr og snot, snot, snot.
Snupper lige en Panodil og en øl.
Glædelig jul!
ØL OG BACON ÆBLESKIVER
PORTION: 18-20 æbleskiver
INGREDIENSER:
325 g. hvedemel
25 g. sukker
½ tsk. salt
1 tsk. natron
¼ tsk. bagepulver
Korn af ½ vaniljestang
3 æg
2 ½ dl. kærnemælk
2 ½ dl. øl
¼ dl. smagsneutral olie
Smør til stegning ..
INSTRUKTIONER:
Bland hvedemel, sukker, salt, natron, bagepulver og vanilje.
Del æg i hvider og blommer.
Rør blommer, kærnemælk, øl og olie i melblandingen.
Pisk hviderne stive og vend dem i dejen, forsigtigt, forsigtigt!
Kom nu dejen i en sprøjtepose ..
Det er skide praktisk!
Varm æbleskivepanden og kom smør i.
Fyld formene ¾ op.
Steg i 2 minutters tid og vend så æbleskiven ¼ omgang.
Kom en portion chutney svarende til 1 tsk. i og fyld formen op med dej.
Vend så æbleskiven så den stegte side er oppe.
Steg nu den perfekte, runde æbleskiver 1 minuts tid til ..
Server straks med snask og flormelis!

