TRADITIONER OG RESTRIKTIONER ..
Sociale arrangementer og globale pandemier ..
.. Skidt og kanel!
I år er julen en tid hvor hyggen kompromitteres af corona og dog skal kompensere for den ..
.. og jeg har en tradition hvor venner hilser på til julehygge, gløgg og grød.
Det var så også lige i tide til regeringens nye restriktioner og for nylig på en grå, grå pissevejrsdag i december kom min sociale eksistens til live for så at gå i koma nu.
.. og civilpolitiet kan bare slappe af.
Corona var ikke inviteret ..
Dumme kælling, spolerer julestemningen!
Sang og kys ved misteltenen erstattet af navneskilte, spritdispensere og sprut med garanti for at folk dansede desinficerede hjem ..
Kunne jeg eventuelt snuppe sådan et kunstigt koma?
Droppe hjernefunktionen bare lige til der er en vaccine ..
Nå, ikke?
Så måske en zoloft/xanax cocktail med ekstra diazepam?
Nej?
Jeg snupper gløggen så ..
På denne tid af året har jeg konstant en portion gløgg til putring på komfuret ..
Sprut, sprut, sprut!
Det er så hyggeligt og i år er det decideret kritisk for den mentale helse.
For aldrig har moralen været så slatten.
Slatten som en vis persons guirlandepatter ..
God free me da vel and vor herre bevares.
NÅ, GRØD ..
OBLIGATORISK JULESPISE, KULINARISK KOMPLEKSITET ..
For hvordan fuck koger man risengrød?!
Altså, jeg koger risen i vand og et nip salt.
Fuck mælk, så risikerer man ikke at grøden brænder på ..
.. og den skal ikke have konstant fokus, den kan godt acceptere, at man har et liv selvom man laver risengrød ..
Den er så sød, så sød og sympatisk.
Når risen så er kogt, skal der fløde i ..
.. og vanilje!
Ja, det kan jeg forstå ikke er så konventionelt.
Jeg kan så ikke forstå hvorfor vanilje ikke er logisk i en risengrødsopskrift.
Hvornår har vanilje nogensinde taget livet af en nisse?
Kom vanilje i, eller drop det .. Det er en smagssag.
Jeg kommer også kanelsukker, smørklat, rosiner og spegepølse på, men selve grøden skal altså også smage af noget ..
Undskyld, rosiner?
Ja.
Spege-fucking-pølse?
Ja ..
Eller, nej.
Jeg gør ikke.
Det er en norsk perversitet.
Til grøden skal man have rosiner og spegepølse.
Får, hvis du har ..
Jeg serverer det til, for så smiler nordmanden så sødt.
Ikke juletræet, ham den anden ..
I kan bare droppe det hvis I ikke skal bespise emigranter med interessante spisevaner.
.. Så diplomatisk kan man vel formulere det.
GLØGG ..
GLÜHWEIN, GEMÜTLICH, GEMÜTLICH!
Jeg laver saft af frugt og bær om sommeren for at smage gløgg til om vinteren.
Som altid har jeg lavet hyldeblomstsaft, som jeg bruger til en gløgg på hvidvin.
Den er sød og krydret, frisk og let som en sommerdag. Ikke så tung som gløgg på rødvin kan være ..
Denne gløgg har konverteret gløgg forsagere.
.. Tag en slurk!
GLØGG
PORTION: 4-6 personer
INGREDIENSER:
4 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
1 dl. ingefærsirup
25 hvide peberkorn
5 kardemommekapsler
3 kanelstænger
1 vaniljestang
2 flasker hvidvin
2-4 dl. rom
Mandler og rosiner ..
INSTRUKTIONER:
Snup vaniljestangen, halver den og drop den så i en gryde med krydderier, saft og sirup.
Har man ikke ingefærsirup, så kan man bruge 50 g. sukker og frisk ingefær ..
Rørsukker har en karamelliseret smag, som smager skide godt i gløgg!
Tag dig god tid og lad blusset være på minimum varme, så alkoholen ikke bobler af og drikken har tid til at tage smag af krydderierne ..
Smag til og husk at rosiner også er søde ..
.. og så er det tid til tjulahopvand!
Rom, rom, rom ..
Jeg serverer en flaske rom til og så kan folk selv skvætte i, som man behager.
Kom smukke, gyldne rosiner og mandler i glasset og server med en kanelstang, så julen kan duftes når gløggen drikkes.
GRØD
PORTION: 4 personer
INGREDIENSER:
300 g. grødris
1 l. vand
1 tsk. salt
25 g. almindeligt sukker
1 tsk. vanilje
½ l. fløde
INSTRUKTIONER:
Kom ris, vand og salt i en gryde.
Når vandet koger, reduceres varmen, så det simrer.
Røre, røre, røre ..
Når vandet er absorberet, hældes fløden i gryden.
Husk sukker og vanilje.
Røre, røre, røre ..
Når fløden er absorberet og risen har grødkonsistens, er den klar!
Måske skal der lige en sjat vand i, smag på den ..
Takket være fløden er den perfekt cremet og sød.
Som at kysse en babynissenumse.
Server en portion med kanelsukker, smørklat, rosiner og fårepølse ..
Frugt og får kan du droppe, men kanelsukker og smør skal der til!
.. og hvis du bruger margarine, får du ingen julegaver i år ..
Skriv et svar