Ja, det er altså det skizofrene vejr I kan takke for denne efterårsappetitlighed.
Regn, regn, regn, regn.
Nødder, svampe, kål og kakao ..
Alt det der smager af møgvejr .. og hygge.
Det skulle i realiteten være forår nu, men marts har som altid eksistentiel krise.
Grå kedsommelighed.
Fancy fiskeæg, urter og østers må vente ..
Tag dig sammen, desorienterede, selvcentrerede, kolde, klamme, lortevejr.
Fucking marts.
Nå, valnøddebrød og kandiserede citroner.
Brød som smager sødt af honning og perfekt bittert af valnødder.
Cure citroner som kandiseres søde, tilsmagt krydderier og vanilje.
Inspireret af ARLA UNIKA ganiture til ost ..
Den skal altså smages!
Sød, syrlig, bitter citrus og aromatisk vanilje.
.. Vanilje, vanilje, vanilje!
Hvis I ikke har tid til at rejse til Madagaskar og plukke selv, så er det okay at købe den ..
Og det altså skovsneglen til 107,95,- der skal investeres i.
Ost og en dusk gylden skovsyre. For syrlighed .. og fordi det pynter.
Nå, drengene putter, så jeg skal krydre røv.
Velbekomme og glædelig gråvejr.
VALNØDDEBRØD OG KANDISEREDE CITRONER
PORTION: 2 valnøddebrød og ca. ½ l. kandiserede citroner
INGREDIENSER · VALNØDDEBRØD:
3 dl. vand
3 dl. ginger ale
25 g. gær
25 g. honning
1 spsk. olie
2 tsk. salt
100 g. valnødder ..
650 g. almindeligt hvedemel
100 g. grahamsmel
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
225/100°C · Almindelig
INSTRUKTIONER · VALNØDDEBRØD:
Kom vand og øl i en skål og rør gær i.
Kom honning, olie, salt og nødder i.
Kom så mel i og ælt til en dej.
Dejen æltes på rørmaskine i 10 minutters tid ..
.. og hæver så i 1 ½ time.
Kom så dejen ud på et melet bord og del den i 2 som formes til brød.
Placer brødene på en bageplade med bagepapir og hæv i ½ time.
Brødene bages i 10 minutter ved 225°C hvor varmen nu reduceres til 100°C og brødene bages så i 15 minutter til.
INGREDIENSER · KANDISEREDE CITRONER:
6 økologiske citroner
600 g. rørsukker
6 dl. vand
Korn af 1 vaniljestang
3 stjerneanis
INSTRUKTIONER · KANDISEREDE CITRONER:
Skær enderne af citronerne.
Skær dem i kvarte og så i tynde skiver med skal.
Sorter alle kerner fra ..
Kog citronerne i vand i 10 minutters tid og kasser så vandet.
Dette tager noget af skallens bitterhed.
Kog nu citroner, sukker og krydderier i friskt vand ved medium varme, så det lige netop bobler, i 45 minutter.
Kom så de kandiserede citroner i steril emballage.
Skriv et svar