Kardemomme og rosenskumfiduser · 3 Kardemomme og rosenskumfiduser · 9
Kardemomme og rosenskumfiduser · 15Glædelig 2019!
I god tid som altid.
Januar var en funky kombination af teknisk roderi og dovenskab. Sådan er januar altså.
Men bloggen har et nyt design!
Der er lige nogle justeringer, men jeg elsker det. Tak til teknikeren.
Intentionen var også at rode med et business og brandingstrategisk, kedsommeligt kursus. Jeps.
Men så blev børnene syge og så blev det altså til snot og troldeshow. Neonhår og glitterrøv.
Kender I Trolls?
Ser den 3 gange dagligt.
Mammas mentale stabilitet kompromitteres for drengene som aldrig bliver trætte af trolde.
Aldrig, aldrig, aldrig…” som en vis borker ville formulere det.
Min teori er, at troldene i realiteten er LSD, hvilket jeg da også kan sympatisere med, hvis man hedder Birgit og lugter af sovs…
Ikke at jeg har brug for det.
Jeg er simpelthen så glad, at jeg har smilerynker.
Rynker.
Så glad er jeg altså ikke.

Nå. Og nu er det så februar.
Grå og deprimerende måned. Fuck februar. Der skal hygge til og nu hvor man ikke kan leve af kærlighed og tequila, så er kakao da også hyggeligt.
Og så er det jo sådan, at når man ikke kan komme til for snottede babybørn, så skal der retarderede projekter til som hjemmelavede skumfiduser.
Kan man smage forskel på fabriksfidusen og den hjemmelavede?
Garanteret ikke, men altså, den hjemmelavede kan smages til med forskelligt mums så den ikke bare smager af syntetisk sødme.
Eksempelvis kardemomme og rose som altså smager skide godt i kakao.
Hvor mange der bliver til varierer med størrelsen.
Jeg personligt er glad for en vis størrelse på fidusen.
Det er en smagssag.
Man kunne argumentere for en kulinarisk katastrofe nu.
Så mums er tørrede blomster ikke.
Men det pynter da at plumpe sådan en i koppen.
Jeg fotograferede kakaoen for nylig på en grå møgvejrsmandag.
Slubrede alle kopperne i mig mens drengene puttede. Det var en af de sjovere mandage.

Og nu synger fuglene! Det er da også vinterferie et sted nu, er det ikke? Nå. Vinter så.
Hvis du stadig er doven, så køb en Cocio og en pose fiduser i Netto.
Hvis du kan komme til for Karen Volf tarteletter og blomsterbuketter…

Kardemomme og rosenskumfiduser · 11 Kardemomme og rosenskumfiduser · 10 Kardemomme og rosenskumfiduser · 17 Kardemomme og rosenskumfiduser · 12

· INGREDIENSER:
10 blade husblas
120 g. koldt vand
400 g. sukker
250 g. lys sirup
¼ tsk. salt
15 g. kardemomme
1 spsk. rosenvand
Flormelis til drys
Tørrede rosenblomster til pynt

· PORTION:
25 stk.

· INSTRUKTIONER:
Kom husblas i en skål med koldt vand i 10 minutters tid.

Vand, sukker, sirup og salt koges til en temperatur på 115°C.
Brug et sukkertermometer.

Klem vandet fra husblassen som nu røres i sukkermassen hvor den smelter.

Pisk så massen på en røremaskine i 10 minutter. Tilsæt kardemomme og rosenvand.

Beklæd en form med bagepapir og drys med flormelis. Kom skummassen i en olieret sprøjtepose.

Fordel massen i formen og lad den sætte sig i 12 timers tid.

Skær massen i stykker som nu vendes i flormelis.
Opbevar fiduserne i en plastikboks ved rumtemperatur.

Kardemomme og rosenskumfiduser · 14

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk