MEMORIES OF EMILY ANN

VARM KAKAO OG SKUMFIDUSER MED KOKOS OG MATCHA

Kakao og skumfiduser med kokos og matcha

MARTS, MARTS, MARTS ..
VEJRET ER EN KRONISK, METEOROLOGISK DEPRESSION.
REGN, REGN, REGN, REGN ..
REGN, REGN, REGN.

Officielt er det forår, men som altid har marts eksistentiel krise.
En bad romance med vinteren.
Je veux ton amour.
Love, love, love, I want your love.
Marts!
Elsk dig selv og skrid fra det kolde, klamme, lorte vintervejr!
Fuck vinter, han er ikke god for dig .

Jeg er lige nu på den lokale café, hvor der drikkes desperat kaffe og spises pølsebrød ..
Der er episk musik i ørerne, for folks gumlen og mumlen er ikke skide poetisk.
Det er pirater ..
Pirater er poeter.
Jeg vil være pirat ..
Jack Sparrooooow!

Nå, hvis du er til sager, der ikke smager af møg, men af møgvejrshygge, så er varm kakao og skumfiduser vel obligatorisk?
Hjemmelavede skumfiduser ..
Er du dum, hvem har tid til det?
Sveske, at lave kakao og fancy fiduser er lige så dovent som at købe en Cocio og en pose syntetisk sødme i Netto.

OG DOVENSKAB ER LIDENSKAB.
LIDENSKAB FOR VARM, SØD SLUBREN OG
DEN PERFEKTER FIDUS HVIS SMAG OG
KONSISTENS ER SOM ET KYS AF (INDSÆT NAVN ..) JOHNNY DEPP?

Så ..
Jeg har altså redigeret opskriften på skumfiduser en smule ..
Ikke fordi den ikke smager af fidus, men jeg er en doven skiderik og mad skal ikke kompliceres.
Mad skal smages ..
.. og man kan altså smage forskel!
En fabriksfabrikeret fidus vil for evigt smage af kedsomhed, når man prøver en hjemmelavet der smager af eksempelvis kardemomme og rose eller kokos og matcha.
Eller Johnny Depp.
Okay, fuck, stop.

Til orientering kombinerer jeg normalt diverse sukkertyper, fordi det med en kemisk, hulla bulla proces skulle stabilisere fidusernes konsistens.
Jeg er ikke kemiker.
Jeg kan bare konstatere, at konsistensen altså ikke er et problem.
Det er den perfekte fidus.
Man kan bruge sirup, hvis man er interesseret i en neutral sukkersmag så fidusen fokuserer på smagene man tilsætter ..
Man kan også bruge honning, men altså, honning smager af honning, så det er jeg personligt ikke så pjattet med at bruge til fiduser.
Så kan man bruge kokossirup!
Og det er altså ikke tosset, for kakao, kokos og matcha smager skide godt.
Og hvor mange fiduser der bliver varierer med størrelsen ..
Jeg elsker, at der er en vis størrelse på fidusen så kakaoen pjasker, når fidusen plumper i koppen.
Men altså, det er jo ikke størrelsen, men gørelsen ..
.. og denne fidus gør godt!

Kakao og skumfiduser med kokos og matcha
Kakao og skumfiduser med kokos og matcha
Kakao og skumfiduser med kokos og matcha

KAKAO OG SKUMFIDUSER

PORTION: ca. 25 skumfiduser
INGREDIENSER · SKUMFIDUSER:

10 blade husblas
1 dl. vand
1 dl. kokossirup
¼ tsk. salt
1 tsk. vaniljesirup
1 spsk. matchapulver ..
En smule kokosolie

INGREDIENSER · KAKAO:

50 g. kakao
100 g. valgfri chokolade
75 g. kokosukker
1 tsk. vaniljepulver

INSTRUKTIONER · SKUMFIDUSER:

Kom husblas i en skål med koldt vand i 10 minutters tid.

Vand og sirup koges i en gryde til en temperatur på 110°C.
Brug et sukkertermometer.
Den temperatur skal altså respekteres, hvis I ikke vil risikere, at fidusen bliver til en massiv klump klister, når den skal piskes.
Jeps, som en ekstra service har jeg testet det ..

Tag gryden af varmen og klem vandet fra husblassen som nu røres i sukkermassen hvor den smelter.

Pisk massen i 10 minutters tid .. og tilsæt salt!
Pisk så matchapulver i.

Beklæd en form med bagepapir og kokosolie.
Kom skummassen i en olieret sprøjtepose og fordel massen i formen.
Det er en genial måde at gøre det på.
Prøv det, prøv det!

Lad fidusmassen sætte sig i minimum 4 timers tid og skær den så i stykker.
Vend fiduserne i flormelis hvis det er noget klistret stads ..
Opbevar fiduserne i en plastikboks ved rumtemperatur.

INSTRUKTIONER · KAKAO:

Kom kakao, chokolade, sukker og vanilje i en minihakker og hak, hak, hak til ingredienserne er blevet til pulver.
Når det er tid til kakao, så kom 1 spsk. i en kop varm mælk, plump en fidus i og server.
Dejlig dovent!

Kakao og skumfiduser med kokos og matcha

2 Responses

  1. Lyder lækkert – nu skal jeg så bare lige finde det der matchapulver – hmm – synes ikke det er angivet i opskriften – så hvor meget? 🙂

    Tak for opskrifterne.

    1. Hov!
      Sjuskedorte har hygget sig, kan jeg se…
      Så er det noteret – 1 spsk. matchapulver.
      Jeg har linket til shoppen hvor jeg køber det.
      Tak fordi du hilser på og hav en hyggelig søndag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk