SVAMPEPESTO MED VALNØDDER OG DANSK GOURMETOST

SVAMPEPESTO ..
En nordisk inspireret pesto med friske svampe, nødder og et mums, dansk alternativ til den italienske parmesanost.
Arla har jo verdens vildeste sortiment af danske gourmetoste hvor jeg i denne svampepesto bruger “Havgus” osten.
Pestoen bruger jeg generelt til tilsmagning – som et krydderi simpelthen – men den er altså perfekt i en portion pasta med champignoner, valnødder, cremet gedeost og mynteolie.
Det er altså en smagskombination man mindes ..
SVAMPEPESTO
PORTION: 1 glas ..
INGREDIENSER:
225 g. valgfri svampe
50 g. valnødder
50 g. Arla “Havgus” evt. parmesan ..
1 fed hvidløg
1 ½ dl. olie
Salt og peber
INSTRUKTIONER:
Soigner svampene og steg dem af med valnødderne i olie ved maksimum varme i 5 minutters tid.
Vent lige 2 sekunder, så det er ikke er så varmt og blend så svampe og nødder med ost, hvidløg, olie, salt og peber.
Personligt er jeg glad for en konsistens, hvor nødderne knaser ..

· Jeg skal til orientering pointere, at osten brugt i denne pesto ikke er et Arla sponsorat.