Nå, alle jordbærplanterne er nøgne og slatne som mors krop i psykotisk sommervarme ..
Hvad sker der nu med det vejr, altså?! Fuck!
Mit kronisk svedende korpus er ikke til det ..
Med det hyggelige, hyggelige, møgvejr sommeren har entreret med siden vi kom hjem til Costa del Denmark, fra ferie hos familien i Norge, kunne man naivt have håbet, at det snart ville være tid til hjemmebagt brød og hygge i vinduespladsen med dyne og marmelademadder ..
Og Alberte ..
Nej, lutter svedige numser.
Og det er altså ved at være tid til at lette den numse, hvis man skal have sommerbær ..
Så hvis man vil have smagen af sommer til vinter, kan man give bær evigt liv, konserveret, i hermetisk emballage.
Hjemmelavet marmelade at klatte dynen til med på en doven vinterdag, ikke?
Det er fucking hygge!
Men vi har alle smagt jordbær, vi har alle smagt marmelade.
Vi har alle smagt jordbærmarmelade ..
Så, hvad kan jeg gøre for at du bliver hos mig og ikke bare smutter en tur på den gamle fabrik?
Med al respekt for den 175 år gamle recept på dansk sommer syltet i sentimentalitet ..
Jeg propper skidtet med krydderier og urter!
Vanilje, sort peber og frisk timian.
Og man skal ikke have levet i 175 år for at lave den ..
JORDBÆRMARMELADE MED TIMIAN OG SORT PEBER
PORTION: ca. 5 dl.
INGREDIENSER:
500 g. syltesukker
1 ½ kg. friske jordbær
½ vaniljestang
Friskkværnet sort peber og en buket frisk timian
INSTRUKTIONER:
Start med at lave en buket af krydderurterne.
1 kg. bær soigneres, blendes og kommer så i en gryde med sukker og vanilje hvor det koges i 2 minutters tid med urtebuketten.
Det skal lige akkurat boble.
Så skal marmeladen skummes for skidt og snup også urterne.
Kværn så sort peber i.
Når marmeladen er klar, kommer jeg ½ kg. soignerede, friske bær i og koger den i 2 minutter til ..
Det er en smagssag.
Man kan også bare droppe det ..
Skriv et svar