Fersken galette · 4
Galette er sådan en skønhed man intimideres af.
Kulinarisk kunst.
En fransk fristelse med venner som gaufres, éclairs og macarons vil nok ikke lege med sådan en pæredansker som mig.

Men venner, det er pærelet!

Nu er det godt nok ikke pærer der er i, men så godt som al frugt og bær kan bruges.
I den her galette er ferskner og brombær pyntet med pinjekerner og smagt til med frisk timian.
Det er snart tid for fersknerne at takke af, men brombærrene er friske, så det er bare med at smage mens tid er!

Brombær

· INGREDIENSER

185 g. hvedemel
20 g. sukker
Korn af ½ vaniljestang
¼ tsk. salt
100 g. smør
½ dl. vand
50 g. marcipan
3 ferskner
150 g. brombær
25 g. pinjekerner
Pensling: 1 æg
Pynt: Perlesukker og frisk timian

· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION ·

190°C · Almindelig

Fersken galette · 1 Fersken galette · 2

· INSTRUKTIONER

Mel, sukker, vanilje og salt blandes godt med smør og æltes til en dej med vand.
Netop det her er en maskine ikke så god tid, det er simpelthen bare at grisse sig til.
Ælt kun lige nok til at det er en dej og stop så.

Pak så dejen ind i film og placer den på køl i 15 minutters tid.

Rul dejen ud til en cirkel på bagepapir.

Kom fintrevet marcipan på men lad ca. 5 cm. af kanten være fri.

Befri fersknerne for sten, del frugten i 8 og fordel på dejen.

Fold dejkanten om frugten og køl den af i 15 minutter.

Pensl nu kanten med æg, pynt med perlesukker og pinjekerner og bag i 30 minutter.

Suppler med friske brombær og timian og server.

Fersken galette · 8 Fersken galette · 6 Fersken galette · 7

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk