ER DET MON GRAVIDITETEN DER MOTIVERER DENNE DEMONSTRATIVE KÆRLIGHED FOR KONSERVERING?
Plausibel spekulation ..
.. men jeg er altså ikke sådan en gravid der lever af makrel i kirsebærsauce.
Garanteret en gastronomisk genialitet, men så kedsommelig er jeg altså.
Hormoner eller ej, dette er ikke tiden til kulinariske absurditeter.
Det er tid til syltet græskar ..
.. og hvis du ikke normalt prioriterer økologi, så er det ikke så dumt at gøre det nu hvor der skal syltes græskar.
Hvorfor?
Fordi du er for doven til at skrælle skidtet .. eller er det mig?
Generelt er det bare surt at skrælle ..
.. og så er det jo smag, vitaminer og velbehag der kasseres.
Nu smager denne syltning af rosmarin, men principielt kan den justeres og smages til som man har appetit til.
Krydderier og urter og smagssupplementer som eksempelvis chili er ikke tosset.
Men apropos økologi .. mens græskarret sylter i velsmag, så sylter jeg da glædeligt i politisk perfektionisme!
Økologi er jo når produktionen dikteres af principper der prioriterer dyr og miljø.
Glade grise, frie fugle, frugt der ikke smager af pesticider ..
.. og nu er jeg ikke ekspert i smagsløg hos sure løg og i realiteten kan jeg ikke smage pesticiderne i konventionelle produkter eller penicillinen man propper i grislinger ..
Medicin der kompenserer for lorteliv, så bacon i realiteten skulle være receptpligtig.
Så, kan man smage forskel?
Nej, men det er ikke smagen der er relevant. Det er dyrene og miljøet .. og mennesker.
Man kunne postulere, at det er egoistisk ikke at prioritere økologi, men som en kliché dikterer, så er man hvad man spiser. Det er realiteten.
For med økologi prioriterer man også mennesker ..
.. men verden er ikke perfekt.
En økorelateret problematik er nemlig også, at økologi og økonomi er en kedelig kombination, men man skal altså ikke være perfekt, for at være moralsk ..
Hvem er perfekt?
Just give a fuck. Det er da en start .. og det hjælper på den dårlige smag i munden.
Så, i min virtuelle verden, hvor etik såvel som æstetik prioriteres, chikanerer jeg lige med et politisk princip og kompenserer med velsmag.
Så kan du sylte græskar i din.
Sorry, but not sorry .. give a fuck og sylt et græskar!
SYLTET GRÆSKAR MED ROSMARIN
PORTION: 1 stort glas ..
INGREDIENSER:
Økologisk græskar
2 dl. eddike
2 dl. vand
100 g. sukker
Friske krydderurter
INSTRUKTIONER:
Soigner græskarret så det er fri for kerner og skær det i fine, fine skiver.
Sorten er valgfri!
Kom græskar og urter i et steriliseret glas ..
Vand, eddike og sukker koges til sukkeret er smeltet og hældes direkte i glasset.
Græskar og urter skal dækkes af lagen, ellers mugner det!
Syltet græskar er et dejligt glas af sødt og surt til skuffen med skidt og kanel ..
.. SYLT, SYLT, SYLT!
Skriv et svar