Soltørrede tomater · 1
I ovnen, altså.
Jeg er ikke emigreret til en eksotisk destination hvor man kysses af solen.
At tørre tomater i det danske pisvejr ville jo tage evigheder. Man er vel realist.
Men smagen af sol kan man så heldigvis imitere med moderne teknologi.
Ovnen. Så altså, ovntørrede tomater.
Og nu er der nok en vis skepsis. Logisk.
Soltørrede tomater som i realiteten er tørret af netop solen, har alle velasorterede butikker da, men hjemligheden kan altså smages.
Og hvis man nu abstraherer fra ovnen, så kan solens autenticitet også smages. Det kan den altså.
Men har du ikke har 100 år, så fis en tur i butikken. Det er ikke et spontanitetsprojekt.
Soltørrede tomater i ovnen er ikke optimalt for den desperate tomatappetit. Bare til orientering.

Soltørrede tomater · 4
Men tid resulterer i velsmag. Som altid.
Konsistensen er som soltørrede tomater og tomatsmagen er sødt intensiveret. Jeg er ikke ekspert i den kemiske proces der resulterer i velsmag, men det er som om, at sukkeret i tomaterne simpelthen karamelliserer.
Er det korrekt?

Nå, baseret på smagen kan jeg konstatere, at konservering er kærlighed. Simpelthen.
Ligesom hvidløgsconfit er der altid en portion tørrede tomater at lokalisere på matriklen. Et sted.

Jeg er tosset med smagen af simplicitet. Kombinationen af ingredienser og metoder resulterer jo i en vis smagskompleksitet som da ikke skal bagatelliseres, men principielt elsker jeg bare hvordan eksempelvis en skide tomat tilsmagt hjemlig kærlighed kan perfektionere enhver kulinarisk kedsommelighed.

Pasta, pesto, parmesan. Tomater. Sort peber. Slut prut.

Som en vis kliché dikterer, er man hvad man spiser og jeg elsker, at spise og leve sådan.

· INGREDIENSER:
500 g. cherrytomater
Salt
Frisk rosmarin
Olivenolie

· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
100°C · Almindelig

· INSTRUKTIONER:
Jeg kombinerer altid forskellige tomatsorter og principielt er det valgfrit, men cherrytomater er nu en god sort.
Halver tomaterne og placer dem med skindet på en bageplade med bagepapir.

Kom olie på tomaterne, krydr med salt og bag i ovnen i 4 timers tid.

Når tomaterne er bagt, kommer de i steril emballage med frisk rosmarin og dækkes til med olie.

Soltørrede tomater · 5 Soltørrede tomater · 2

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk