Er det mon graviditetsappetitten der motiverer denne demonstrative kærlighed til konservering for tiden?
Plausibel spekulation.
Men jeg er altså ikke sådan en der lever af makrel i kirsebærsauce. Garanteret en gastronomisk genialitet, men så kedsommelig er jeg altså.
Der er et rationale der ikke dikteres af hormoner og kulinariske absurditeter.
Vent blot…
Nu er det tid til syltet græskar.
Hvis du ikke normalt prioriterer økologi, så er det en god idé nu hvor der skal syltes græskar.
Hvorfor?
Fordi du er for doven til at skrælle skidtet. Eller er det mig?
Generelt er det bare surt at skrælle…
Og så er det jo smag og vitaminer der kasseres. Så.
Nu smager denne syltning af rosmarin men principielt kan den justeres og smages til som man har appetit til.
Krydderier og urter og smagssupplementer som eksempelvis chili er ikke tosset.
Men apropos økologi. Mens græskaret sylter i velsmag, så sylter jeg da glædeligt i politisk perfektionisme.
Økologi er jo når produktionen dikteres af principper der prioriterer dyr og miljø.
Glade grise, frie fugle, frugt der ikke smager af pesticider…
Kan man smage forskel? Nej…
Nu er jeg ikke ekspert i smagsløg hos sure løg og i realiteten kan jeg da ikke altid selv smage pesticiderne i konventionelle produkter eller penicillinen i grislinger der snart dikterer bacon på recept.
Kan man smage forskel?
Nej, ikke altid.
Men det er ikke smagen der er relevant. Det er dyrene og miljøet.
Man kunne postulere, at det er egoistisk ikke at prioritere økologi, men som en kliché dikterer, så er man hvad man spiser. Det er realiteten. For med økologi prioriterer man også mennesker.
Men verden er ikke perfekt. Verden er kompromisser. En økorelateret problematik er også, at økologi og økonomi er en kedelig kombination.
Men selv en hykler kan være moralsk og at man ikke er perfekt er vel ikke en undskyldning.
Hvem er perfekt? Just give a fuck. Det er da en start.
Så. I min personlige virtuelle verden, hvor etik såvel som æstetik prioriteres, chikanerer jeg lige med et politisk princip og kompenserer med velsmag.
Sorry, but not sorry. Velbekomme.
· INGREDIENSER
Græskar
2 dl. eddike
2 dl. vand
100 g. sukker
Friske krydderurter
· INSTRUKTIONER
Soigner græskaret så det er fri for kerner og skær det i fine skiver.
Sorten er valgfri.
Kom græskar og urter i et steriliseret glas.
Vand, eddike og sukker koges til sukkeret er smeltet og hældes direkte i glasset.
Græskar og urter skal dækkes totalt.
Skriv et svar