Kage, krokant, creme. Perfektioneret.
Jeg har nemlig ventet et år på syrenernes blomstring for at prøve at lave kagen igen…
En slatten syrensmag er ikke nok.
Ikke slatten nok til det privilegium det er, at blive kategoriseret som kulinarisk katastrofe…
Og alligevel ikke syren nok til at være en kage der postulerer at smage af blomster.
Så.
Har I syrener, er det nu I skal have glæde af den spiselige blomst!
I kan også lige hoppe i luskebuksen og snuppe en slatten dusk hos naboen, hvis det er ved at være slut med det show…
Og dette er nok kagen der på appetitlig vis afslutter papkasselivet.
Når jeg hilser på igen, er det i det nye hjem…
Naiv forhåbning?
Nej. Den kedsommelige realitet, at jeg er ved at blive idiot.
Jeg skal snart droppe den papkasse, så jeg kan droppe en baby…
Kagen er nu ikke som håbet…
Det naive håb på dekorativ perfektion har resulteret i et roderi af en kage. Velsmagende roderi.
Vent til I smager den…
Der er altså cremet kagekærlighed til alle.
Syrencreme, duftende af blomster og mandelkage med knasende, sød nøddekrokant.
Smager som marcipan hvis den får tid til at kede sig i køleren. Velsmagende kedsommelighed.
Så hvad er erfaringen?
Livet er et kedsommeligt roderi til tider. Som netop nu.
Men som perfektionist skal man huske på, at selv roderi, kedsommelighed, skidt og kanel kan resultere i perfektion og et perfekt eksempel er denne kage.
For som jeg nyder den nu, med alverdens tid i glædeligt, gravidvenligt vejr og vinden på poetisk vis hilser på med duften af syrener, så smager den altså perfekt.
Af idyl. Og syrener.
Og minder.
Søde sommerminder om dovne dage som glad gravid…
Server den med kærlighed!
MANDELKAGE MED KROKANT OG CREME
PORTION: Kage til 8-10 personer
INGREDIENSER · KAGE
· 200 g. rørsukker
· 3 æg
· 200 g. mandelmel
· 1 portion nøddekrokant
· Smagsneutral olie/smør
· 400 g. mascarpone
· 150 g. flormelis
· 1 tsk. vanilje…
· ¼ dl. syrensirup
INGREDIENSER · NØDDEKROKANT
· 40 g. nødder
· 100 g. sukker
INGREDIENSER · SYRENSIRUP
· 1 dl. vand
· 100 g. sukker
· 3-4 blåbær
· Saft af ½ citron
· 4 buketter syrenblomster og ekstra til dekoration
· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION ·
175°C · Varmluft
· INSTRUKTIONER
Mandlerne til krokanten befries for skal og kommer en tur i ovnen ved 200°C i 5-10 minutter til nødderne dufter og har farve.
Sukkeret karamelliseres og blandes med mandler.
Fordel karamellen på et stykke bagepapir og vent 10 minutters tid for så at hakke krokanten fint.
Til siruppen koges vand, sukker, blåbær og citronsaft til sukkeret er smeltet.
Vent til siruppen er lunken og kom så blomsterne i ..
Det skal kun være blomsterne!
Lad det være ved rumtemperatur i 2 timer og kom det så på køl i 12-18 timers tid ..
Så smager siruppen som syrenerne dufter!
Sigt blomsterne og pres en smule, så al væsken kommer med ..
Til kagen piskes æg og sukker cremet og blandes med mandelmel og krokant.
Fordel kagedejen i 4 forme af ca. 15 cm. med bagepapir og olie/smør.
Kagerne bages i 15 minutters tid.
Eventuelt kommes dejen i én form og bages i 30-35 minutter…
Mascarpone, flormelis, vanilje og syrensirup piskes cremet og fordeles på kagerne.
Vent 1 times tid, så kagerne ikke kommer direkte fra ovnen!
Det er cremen ikke glad for…
Dekorer med friske syrenblomster og server!
Skriv et svar