KAGE, KROKANT, CREME, PERFEKTIONERET!
Jeg har nemlig ventet i et år på syrenernes blomstring for at lave den her kage igen, igen ..
.. for en slatten syrensmag er ikke nok!
Ikke slatten nok til det privilegium det er at blive kategoriseret som kulinarisk katastrofe, ej heller potent nok til at være en kage der postulerer at smage af blomster.
Så ..
Har I syrener, er det nu I skal plukke den euforisk duftende blomst!
I kan også lige hoppe i luskebuksen og snuppe en slatten dusk hos naboen ..
.. og så er dette nok kagen der på appetitlig vis afslutter papkasselivet!
Når jeg hilser på i cyberspace igen, er det fra en computer i vores nye hjem ..
Naiv forhåbning?
Nej, vi dropper snart papkassen .. og så kan jeg droppe en baby!
Kagen her er nu ikke som håbet ..
Det naive håb på dekorativ perfektion har resulteret i et floralt roderi.
Velsmagende, kagecremet, floralt roderi.
Der er altså cremet kærlighed til alle her!
Syrencreme, duftende af blomster og mandelkage med knasende, sød nøddekrokant.
Smager af marcipan hvis den keder sig i køleren en dags tid ..
Velsmagende kedsomhed!
Så, hvad er erfaringen?
Livet er et kedeligt roderi somme tider.
Som lige nu .. men som tider kan roderi, kedsomhed, skidt og kanel altså resultere i perfektion.
Som lige nu!
.. og et perfekt eksempel er denne kage.
For som jeg nyder den nu, i god stemning og gravidvenligt vejr – jeg sveder som en drægtig so – og vinden på poetisk vis hilser på med duften af syrener, så smager den altså perfekt .. af idyl, syrener og minder.
Søde sommerminder om dovne dage som magelig gravid.
DEN HER KAGE ER SMAGEN AF MAJ ..
DET ER FORÅR OG NYT LIV SKAL LEVES!
MANDELKAGE MED NØDDEKROKANT OG SYRENCREME
PORTION: Kage til 8-10 personer
INGREDIENSER · KAGE:
200 g. rørsukker
3 æg
200 g. mandelmel
1 portion nøddekrokant
Smagsneutral olie/smør
400 g. mascarpone
150 g. flormelis
1 tsk. vanilje…
¼ dl. syrensirup
INGREDIENSER · NØDDEKROKANT:
40 g. mandler
100 g. sukker
INGREDIENSER · SYRENSIRUP:
1 dl. vand
100 g. sukker
3-4 blåbær
Saft af ½ citron
4 buketter syrenblomster og ekstra til dekoration ..
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
175°C · Varmluft
INSTRUKTIONER:
Til krokanten smuttes mandlerne og kommer en tur i ovnen ved 200°C i 5 minutters tid til nødderne dufter og har en smule farve ..
Sukkeret karamelliseres og blandes med nødderne.
Fordel så karamellen på et stykke bagepapir, vent 10 minutters tid .. og hak krokanten.
Hak den ikke for fint, for så er der ikke noget knas til cremen!
Til siruppen koges vand, sukker, blåbær og citronsaft til sukkeret er smeltet.
Vent til siruppen er lunken og kom så blomsterne i ..
Det tager tid, men blomster er sensitive og man skal ikke koge livet af dem!
Så nu er der god tid, til at pille stilk og blade af blomsterne – for det skal altså kun være blomsterne – ellers bliver siruppen bitter.
Lad den være ved rumtemperatur i 2 timers tid og kom den så på køl for natten.
Så smager siruppen som syrenerne dufter!
Sigt siruppen med blomsterne og pres lidt, så al væsken kommer med!
Til kagen piskes æg og sukker cremet og blandes med mandelmel og krokant.
Fordel kagedejen i 4 forme af ca. 15 cm. med bagepapir og olie/smør.
Kagerne bages i 15 minutter!
Alternativt hældes dejen i én form og bages i 30-35 minutter ..
Mascarpone, flormelis, vanilje og syrensirup piskes cremet og fordeles på kagerne.
Vent 1 times tid, så kagerne ikke kommer direkte fra ovnen!
Kagernes kan også bages i god tid, fryses og tø op i køleren ..
Skriv et svar