Mandelkage med nøddekrokant og syrencreme · 6 Mandelkage med nøddekrokant og syrencreme · 4
Fornyet. Perfektioneret.
Jeg har nemlig ventet et år på syrenernes blomstring for at smage på den igen. Velsmagende, men man savnede syrenerne. Ikke nok til privilegiet at blive kategoriseret som kulinarisk katastrofe, men heller ikke god nok.
Så.
Har I syrener, er det nu I skal have glæde af den spiselige blomst!
Dette er nok kagen der på appetitlig vis afslutter papkasselivet. Når jeg hilser på igen, er det i det nye hjem.
Naiv forhåbning. Baseret på erfaring? Nej. Den kedsommelige realitet, at jeg er ved at blive idiot.

Kagen er nu ikke som håbet…
Det naive håb på dekorativ perfektion har resulteret i et roderi af en kage. Velsmagende roderi.
Vent til I smager den…
Der er altså cremet kagekærlighed til alle. Syrencreme, duftende af blomster og mandelkage med nøddekrokant. Smager som marcipan hvis den får tid til at kede sig i køleskabet. Velsmagende kedsommelighed.
Så hvad er erfaringen?
Livet er et kedsommeligt roderi til tider. Som netop nu.
Men som perfektionist skal man huske på, at selv roderi, kedsommelighed, skidt og kanel kan resultere i perfektion og et perfekt eksempel er denne kage.

For som jeg nyder den nu, med alverdens tid i glædeligt, gravidvenligt vejr og vinden hilser på med duften af syrener, så smager kagen altså perfekt.

Server den med kærlighed.

Velbekomme!

Mandelkage med nøddekrokant og syrencreme · 7
· INGREDIENSER:
200 g. rørsukker
3 æg
200 g. mandelmel
1 portion nøddekrokant
Smagsneutral olie/smør
400 g. mascarpone
150 g. flormelis
Korn af 1 vaniljestang
1 portion syrensirup

· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
175°C · Almindelig

NØDDEKROKANT · INGREDIENSER:
40 g. nødder
100 g. sukker

SYRENSIRUP · INGREDIENSER:
2 dl. vand
50 g. raffineret sukker
½ dl. citronsaft
4 ’buketter’ syrenblomster og ekstra til dekoration

· INSTRUKTIONER:
Mandlerne til krokanten befries for skal og kommer en tur i ovnen ved 200°C i 5-10 minutter til nødderne dufter og har farve.

Sukkeret karamelliseres og blandes med mandler.

Kom karamellen på et stykke bagepapir og vent 10 minutters tid for så at hakke krokanten fint.

Til siruppen koges vand, sukker, citronsaft og blomster i 15 minutters tid og passeres gennem en sigte i steriliseret emballage.

Til kagen piskes æg og sukker cremet og blandes med mandelmel og krokant.

Fordel kagedejen i 4 forme af ca. 15 cm. med bagepapir og olie/smør.

Kagerne bages i 15 minutters tid.
Eventuelt kommes dejen i én form og bages i 30-35 minutter.

Mascarpone, flormelis, vanilje og syrensirup piskes cremet og fordeles på kagerne.

Vent 1 times tid, så kagerne ikke kommer direkte fra ovnen.

Det er cremen ikke glad for.

Dekorer med friske syrenblomster og server!

Mandelkage med nøddekrokant og syrencreme · 1 Mandelkage med nøddekrokant og syrencreme · 5

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk