Galette…
Fransk fristelse .. Husker I?
En sød sag med årstidens frugt og bær.
Nu er det så tid til en salt sag .. med grønt til.
Ja, man kan nemlig ikke leve af kager og søde sager. Åbenbart ..
For det er snart tid til asparges og hvis man er træt af brun mad, så kan man guffe grøn glæde allerede nu ..
.. og apropos glæde, så skal der gris til. Gris er nemlig glad for grønt som eksempelvis asparges.
Og så skal galetten krydres.
Friske krydderurter er aldrig dumt og vanilje er altså genialt i salt mad. Specielt til asparges!
Seriøst, asparges og vanilje .. Guf!
Jeg har en hjemmelavet vaniljesalt jeg bruger til alt. Men jeg er også pjattet med det.
Genialt! Prøv det lige ..
Og nu er sådan en frankofil tærtedej altså ikke så kompliceret, men hvis man ikke lige orker hjemmelavet dej, så er glad grisegalop over det laveste gærde til den lokale Netto og en rulle købedej altså også bare très bien! Mercí.
ASPARGES OG SERRANO GALETTE
INGREDIENSER:
150 g. smør
250 g. hvedemel
¼ tsk. salt
1 æg
2 æggeblommer
200 g. ricotta
2 spsk. honning
25 g. fintrevet parmesan
1 tsk. vanilje ..
Finthakket, frisk timian
Sort peber
2 æggehvider
4 skiver serrano skinke
1 bundt grønne asparges
Sesam og friske ærteskud ..
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
200°C · Almindelig
INSTRUKTIONER:
Smør, mel, salt og æg æltes til en dej.
Netop denne dej er en maskine ikke god til. Det er altså bare at grise sig til ..
Ælt kun lige akkurat nok til at ingredienserne er en dej og stop så.
Pak dejen ind i plastikfolie og kom den på køl i 15 minutters tid.
På en bageplade med bagepapir rulles dejen nu ud til en cirkel på 30 cm.
Bland æggeblommer, ricotta, honning, ost, vanilje, timian og peber og fordel blandingen på dejen.
Lad 5 cm. af dejens kant være fri.
Placer serrano og asparges på galetten.
Folk nu kanten om gris og grønt og pensl med æggehvider.
Drys evt. med sesam.
Galetten bages i 30 minutter og pyntes ved servering med friske ærteskud.
Skriv et svar