Tranebær- og mandelbrød · 2
Smager af kærlighed.
Og tranebær.
Og mandler.
Nu er det ikke altid, at man har tid til hjemmebag. Man er vel et menneske.
Så er der appetitlige alternativer der ikke smager af fabriksfabrikat som eksempelvis Granny’s House.
Dette er til orientering ikke et sponseret projekt. Skidtet er smagt og bagt af egen appetit.

God til gammel ost og sød chokolade. Og smør.

Men altså, mandlernes nøddesødme og tranebærrets syrlighed er en skide god smagskombination og den kan jeg takke den gamle i Granny’s House for. God til gammel ost og sød chokolade. Og smør. Som altid. Praktisk.
Har I hilst på olde?
Nej?
Hvad krydrer I så røv hos mig for?
Hjem til olde med sig og hils fra mig…
Jeg tager altid tranebær- og mandelboller med hjem, så nu har jeg altså prøvet en hjemmebagt variant.
Et brød af boller. Simpelthen.

Fjeldgeden er tatovør og for tiden på tur i USA i 3 år. Som i realiteten er 3 ugers tid.
Whatever. Savn har den effekt på tid.
Husbyggeriet effektiviseres for tiden og det er jo ikke kedeligt. Men det skal nogen jo administrere.
Og så er der måske et hjem at komme hjem til.
Så. Man er alene. Glad, gravid og med gedekid. Glad og glad. Far er savnet. Mor er træt.
Men altså, har man et socialliv, er det da på tide at invitere til boller og ballade.
For tiden defineres socialliv nemlig af en baby for sur til at sove.
Sjovt at baby ikke er træt, trættende som baby er. Dumme, elskede baby.
Boller og ballade. Mor savner far.

Tranebær- og mandelbrød · 1 Tranebær- og mandelbrød · 5

· INGREDIENSER

PORTION: 1 brød af 11 boller

2 dl. mælk
50 g. smør
25 g. frisk gær
1 æg
25 g. sukker
1 tsk. salt
125 g. mandler
100 g. tørrede tranebær
400 g. hvedemel

· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION

220°C · Almindelig

· INSTRUKTIONER

Smørret smeltes og blandes med mælk.

Hæld mælkeblandingen i en skål hvor gæren nu opløses.

Tilsæt æg, sukker og salt.

Tilsæt frugt og nødder, afslut med mel og ælt til en dej.

Dejen hæver nu 1 times tid.

Ælt dejen på ny og fordel den i 11 emner.

Placer bollerne i en springform med bagepapir og hæv i 30 minutter til.

Bag brødet i 20 minutters tid.

Man altså, har man ikke tid til hjemmebag så fis da en tur til hjem til olde.
Nå, nu sover baby.
Man er vel opportunist.
Godnat.

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk