Tak for kaffe, så blev det møgvejr.
Efterår, man kan dufte det.
Så er det tid til snask og smagen af hygge.
Jeg har travlt for tiden og jeg er tosseglad ..
Hvorfor så det?
Altså, jeg har blogget i 3 års tid.
Bloggen startede med virtuel velsmag. Mad, simpelthen.
Det blev så til et seriøst projekt der inkluderede fotografisk teknik og æstetik.
Jeg har i et års tid fokuseret på at gøre kærlighed til kreativitet til en profession.
“BLOGGERE ER REALITY KENDISSER DER I REALITETEN IKKE KAN EN SKID OG SOM MED OPPORTUNISTISK SUCCES PROMOVERER DET ONLINE ..”
Stereotypisk naivitet. Til tider også depressiv realitet.
Men blogging er også mad der smager og hjemlig hygge, rejser og nye venskaber, kærlighed og kreative projekter.
Det er også kedsommeligheder som blogadministration, business og brandingstrategisk duttelut og digital marketing.
Arbejde, arbejde, arbejde. Ved komfuret, kameraet eller computeren. Gratis.
Alt kan ikke være kage på sponseret keramik, contra deals og kaffe på en fancy café.
For at skabe et navn, skal der kedsommeligheder til. Kedsommeligheder og kontinuerlig chikane af branchefolk.
Det kan nemlig resultere i at telefonen en skønne dag siger dingeling og det er så en chefredaktør for et af landets magasiner ..
Så har man pludselig med charmerende, amatøristisk entusiasme takket ja til et job, som netop var det man håbede en dag ville ske, hvis det her blogger og på sociale medier perfektioneret privatlivspromoverende, kreativ entreprenørisme og business etablerende, styling- og fotograferingsservice leverende, fancy freelance projekt blev til noget.
Så kan man smutte en tur i kiosken, snuppe et magasin med hjem og konstatere, at det faktisk blev til noget ..
Og så er det tid til snask ..
Og altså, i realiteten er det simpelthen braiseret oksekød.
For at være ærlig skal det ikke være så kompliceret. Culotte, cuvette. Potato, kartoffel.
Det er valgfrit.
Saucen er i centrum.
Og den her BBQ sauce er funky.
Den smager af årstiden, af æbler og hyldebær og alt det hyggelige, kaffe, whisky og vanilje.
Hyldebær bruger man ligesom altid i saft, så denne sauce er resultatet af appetitten til at bruge bær på en ny måde ..
Og har man ikke hyldebær, kan man bruge brombær.
Er man ikke vild med whisky, er alternativ sprut lige så godt.
Er kaffe ikke sagen, kan man fise af ..
Frugt, bær, koffein og alkohol.
Den her sauce kan det hele!
Bøffen er glad og det bliver I også.
Lav en gigantisk portion og køb en pakke sugerør ..
PULLED BEEF MED HYLDEBÆR BBQ SAUCE
PORTION: Kød til 117 mennesker ..
INGREDIENSER · PULLED BEEF:
4 kviste frisk timian
2 kviste frisk rosmarin
1 kg. oksekød eksempelvis oksebov
Salt og peber
Olie
2 almindelige, rustikt hakkede løg
15 fed hvidløg
Røget paprika
Vand ..
INGREDIENSER · HYLDEBÆR BBQ SAUCE:
200 g. lyst muscovado sukker
200 g. tomat ketchup
2 spsk. sennep
1 ½ dl. æblemost
½ dl. espresso
½ dl. Bourbon whisky
1 tsk. vanilje
150 g. hyldebær
Salt og peber
INSTRUKTIONER · PULLED BEEF:
Start med at lave en urtebuket af timian og rosmarin som samles med madlavningssnor.
Nu krydres kødet med salt og peber.
Olien varmes i en gryde på medium/max varme.
Når gryden er varm, kommer kødet i så det tager farve.
Når kødet er brunet, kommer løg, hvidløg og røget paprika i gryden.
Hæld vand i til væsken netop dækker kødet.
Når vandet koger, reduceres varmen til minimum og kødet simrer i 4 timers tid.
Til den tid vil væsken være reduceret til en sovs der så blandes med kødet som er så mørt at bøffen nu kan pulles, som det hedder.
Smag til med salt og peber.
Husk at kassere urtebuketten.
INSTRUKTIONER · HYLDEBÆR BBQ SAUCE:
Sukker, ketchup, sennep, æblemost, kaffe, whisky og vanilje simrer i 10 minutters tid.
Kom så hyldebær i og lad saucen simre i 20 minutters tid.
Husk, at hyldebær ikke skal spises friske, hvorfor det altså er vigtigt, at saucen lige bobler for en stund ..
Smag til med salt og peber.
Tag en portion af kødet og bland det med BBQ saucen, kom en portion på en bolle med sprød salat til og haps, haps, haps!
Skriv et svar