Hyldebærsaft · 1
Det er tid til møgvejrshygge for dem der er heldige at have hyld.
Havde I ikke tid til blomsterne i sommers, kan I glæde jer over bærrene nu.
Jamen, er det da ikke heldigt?

Smag ikke på bærrene nu!
Der er noget ballade i hyldebær som man får det skidt af, hvis man spiser bærrene direkte fra træet.
Vent til I kan nyde den friske, søde saft.

Man kan jo blande saften med vand, men jeg drikker den nu som den er.
Hvis I ikke drikker skidtet på et øjeblik, som jeg typisk gør, kunne man jo lave en toddy med kærlighed og krydderier eller en cocktail hvis gæsterne skal have en lille velkomstskid på.

Så hvis I nu prøver det, så kan jeg godt den dag…

· INGREDIENSER

PORTION: 2 ½ l. saft

2 æbler
1 økologisk citron
500 g. hyldebær
200 g. rørsukker
2 l. vand

· INSTRUKTIONER

Æbler og citron skæres i stykker og kommer i en gryde med hyldebær, sukker og vand.

Kog frugt, bær, sukker og vand i 15 minutter ved medium varme og sluk så for det.

Lad saften hygge sig 1 times tid og hæld på flasker passeret gennem en sigte.

Pin It on Pinterest