Hyldebærsaft ..
Ja, man må vel svine sig til for velsmagen ..
Det er altså ikke så psykotisk, det er bare den makabre realitet ved hjemmebrygget hyldebærsaft.
Hjemmebrygget møgvejrshygge for dem der er heldige at have hyld ..
Møgvejr og møgvejr, altså det er september i Danmark, ikke?
.. og man skal altså være heldig, for man kan ikke købe hyldeblomster eller bær i butikkerne.
.. Kan man?
Altså, jeg plukker blomster og bær fra naboens træ og takker med en flaske saft.
.. og havde I ikke tid til at lave saft af blomsterne i sommers, kan I altså gøre det med bærrene nu ..
.. Smag ikke på bærrene nu!
Der er noget ballade i hyldebær som man bliver syg af, hvis man plukker og spiser bærrene direkte fra træet.
Vent til I kan drikke den friske, søde saft ..
Vi skal ikke have ballade, vi skal have hyldebær!
Man kan jo blande saften med vand, men jeg drikker den som den er ..
.. Friskbrygget hyldebærsaft i den varme september sol er altså hyggeligt, men man kunne også lave en toddy med kærlighed og krydderier til vinter når vejret bliver koldt og kedeligt, eller en sjus med en sjat gin .. når som helst ..
Altså, jeg kan godt den dag .. Jeg er altid, altid god for en sjus!
HYLDEBÆRSAFT
PORTION: 2 ½ l. saft
INGREDIENSER:
2 æbler
1 økologisk citron
500 g. hyldebær
200 g. rørsukker
2 l. vand
INSTRUKTIONER:
Æbler og citron skæres i stykker og kommer i en gryde med hyldebær, sukker og vand.
Kog frugt, bær, sukker og vand i 15 minutter ved medium varme og sluk så for det.
Lad saften hygge sig 1 times tid og hæld på flasker passeret gennem en sigte, så man lige sorterer eventuel skidt og insekter fra ..
Skriv et svar