Hvis noget er til at regne med, er det vejret. Det danske vejr.
Statistisk har Danmark 179 regnvejrsdage årligt. Det er så 186 dage med vejr der så ikke er decideret deprimerende.
Statistisk. For så snart man er klar med pølse på paptallerken og dåsebajer, så regner det. Det kan man regne med.
Sommermad i møgvejr. Pølser og kartoffelsalat…
Det er sommer, det er sol og det er mandag.
Sol, mig i røven. Det var snevejr for nylig…
Et klima i meteorologisk identitetskrise med sporadisk vinter.
Så hvis ikke appetitten er til pølser, er der nok noget der smager af møgvejrshygge i bloggens appetitlige arkiv.
Men altså, hvis ikke dansk sommer er pølser i pisvejr, hvad er så?
Og til pølser er kartoffelsalat obligatorisk.
Kartoffelslat med nye, danske kartofler, dijonnasie og bacon. Ja, man er vel en gris.
· INGREDIENSER
1 kilo nye kartofler
100 g. yoghurt naturel
25 g. mayonnaise
1 spsk. valgfri, velsmagende olie
1 ½ spsk. dijonsennep
1 ½ tsk. honning
Salt og peber
100 g. røget bacon
50 g. pinjekerner
· INSTRUKTIONER
Kartoflerne kommer direkte i kogende vand og koger i 15 minutters tid.
Mens kartoflerne koger, laves dijonnaisen.
Alle ingredienser blandes og smages til med salt og peber.
Husk, at bacon også er salt.
Steg så bacon af.
Nu er det, at det bliver griset.
For nu skal fedtet ikke absorberes af en serviet, men bruges til at stege pinjekernerne i.
Nemlig, guffe guf.
Når kartoflerne er kogt, kasseres kogevandet og kartofler og dijonnaise blandes.
Drys salaten med bacon og pinjekerner og server straks.
Husk pølserne. Og paraplyen.
Skriv et svar