Korender, sukat, pomerans, alt det børn ikke kan lide ..
Smagen af jul!
Nu hvor man ikke kan leve af mandariner og marcipangrise, så er det her brød altså også spiseligt, hvis man ikke vil have abstinenser ..
.. og det vil vi ikke, vi vil have jul!
For tiden har vi jo hjemme hos far og mor, da husprojektet tager evigheder ..
Evige evigheder, men man kan da med fornyet optimisme nu konstatere, at det da bliver til noget.
Problematiske praktikaliteter og logistisk lort ..
Man har været sin egen arkitekt, ingeniør, entreprenør (og jonglør) med det cirkus det her projekt har været.
Professionalismen har været kritisabel.
En flok fucking klovne ..
.. men bøvl bliver til hus og hus bliver til hjem!
Nå, julebrød.
Smager af korender, sukat, pomerans og julekrydderier, så det er altså ikke kedeligt ..
Proppet med julestemning og smør er nok.
Brød, smør, pisvejr og en god kliché i radioen.
Julehyggen er komplet.
Har man ikke korender, er rosiner et perfekt alternativ.
Sukat.
Ja, det er nok en smagssag.
Så solidarisk kan den kritiske sukatsituation formuleres.
Kan man være politisk korrekt når det kommer til sukat?
Sukat er en smule kulturelt belastet og reaktionerne på netop denne ingrediens er ikke generelt positive.
Realiteten er nok, at jeg får det her brød for mig selv ..
Hvis da ikke far vil smage?
Det vil han altid, kære far.
Der skal også pomerans i.
Ja ..
Hvis du nu med citrusfjæs spørger hvad al den citrusfrugt skal til for, så er svaret, ikke en skid.
Det er ikke obligatorisk, men altså, det er et julebrød, så ..
Det smager af jul .. og alle bagere, alle steder, er enige!
Hvis du nu er frisk på et velassorteret julebrød med korender, sukat, pomerans og krydderier, så bag det, smag det, nyd det ..
Det her er et julebrød der smager af barndomsminder og skaber nye, fordi det simpelthen er så hyggeligt for børn at pille tørret frugt ud af friskbagt brød!
.. men altså, jul er kærlighed og velsmag og hvis citrus gør dig sur, så skidt med det.
Bag et brød!
Bag et brød, der smager af jul for dig og hvis det er hasselnødder, chokolade, rosiner og kanel, så er det nok heller ikke noget nogen bliver sure af.
JULEBRØD MED KORENDER, SUKAT OG POMERANS
PORTION: 1 brød
INGREDIENSER:
500 g. hvedemel
100 g. korender eller rosiner ..
100 g. sukat ..
100 g. pomerans ..
1 tsk. tørgær
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 tsk. vanilje
125 g. smør
3 ½ dl. mælk
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
250/200°C · Almindelig
INSTRUKTIONER:
Hvedemel, korender/rosiner, sukat, pomerans, tørgær, salt, kardemomme og vanilje blandes.
Så smeltes smørret og blandes med mælk.
Nu æltes alle ingredienserne til en dej og julehygger (altså hæver) tildækket i 12 timers tid.
Kom dejen på et melet stykke bagepapir og ’fold’ den om sig selv 4 gange for så at placere dejen med foldningen nedad.
Så dækkes dejen til og hæver i 2 timers tid ..
Når der er ca. ½ times ventetid til, placeres en gryde i ovnen som varmes til en temperatur på 250°C.
Tag så den (møgvarme!) gryde ud af ovnen, mel den til, kom dejen i nu med foldningen opad og husk låget!
Brødet bages i 30 minutter.
Reducer ovntemperaturen til 200°C, tag låget af gryden og bag brødet i 15 minutter til.
Spis, spis, spis .. med smør!
Det I ikke spiser nu, bliver kedeligt, som det er skæbnen for så godt som alt brød med gær, men det er heldigvis også perfekt toasted!
Skriv et svar