Hvem er ikke det?
Personligt er jeg glad for krydret kærlighed og ikke kvalmende sødme.
Og praktisk ved sirup er jo, at det er smagsintensiverende.
Så skal man ikke spendere 100 år på at rode med te og krydderier når det er tid til chaitosseri.
Og så er det jo sådan, at livet også leves, når man ikke er kulinarisk kreativ.
Så nu bliver det personligt.
Er det kedeligt, ignorerer I bare skidtet og glæder jer til noget mere appetitligt.
Jeg bliver ikke sur.
For tiden er jeg glad og komfortabel ved at abstrahere fra sociale medier, blog og fotofis.
Hvis ikke jeg nu og da tager en pause fra det konstante fokus på hvordan sociale medier administreres, bloggen optimeres og fotos fornyes, bliver jeg tosset.
På et tidspunkt konfronteres man af realiteten.
Man er bare et menneske hvis liv og eksistens altså ikke defineres af hvad der blogges.
Perfektion er populært, men det er ikke alt livets kærlighed og kedsommelighed der dokumenteres.
Hvilket der da er skidt og kanel ved.
Jeg glædes ved alverdens ting i livet og det ville nok stresse livet af mig, hvis alting altid skulle dokumenteres på sociale medier.
Livet leves, også selvom det ikke notificeres med et skide foto på Facebook.
At alt principielt kan dokumenteres af tidens dikterende, digitale socialisering skal ikke være en undskyldning for ikke at prioritere den komplette emotionelle, sensoriske oplevelse, ved selv som menneske at opleve.
Nu blev det noget kedsommeligt, eksistentielt, fænomenologisk fis.
Ja, man er vel akademiker.
Nå.
Det er snart jul og jeg har alverdens appetitlige ambitioner!
Ambitioner til 100 års jul, men nu er det chai tid.
Og husk nu, at julen ikke skal være en stressende tid.
Stress smager ikke godt.
Prioriter og vær glad for det du har tid til nu.
Glædelig december!
· INGREDIENSER
PORTION: ca. 2 ½ dl.
½ l. vand
15 g. sort te som eksempelvis Assam Kondoli
2 kanelstænger
20 g. tørret ingefær
25 grønne kardemommekapsler
15 nelliker
10 stjerneanis
15 sorte peberkorn
150 g. kokossukker
50 g. kokossirup
50 g. glukosesirup
Korn fra 1 frisk vaniljestang inkl. stang
· INSTRUKTIONER
Bryg en sort te.
Passer den gennem en sigte, ellers bliver det en kedelig sirup.
Mens der brygges varmes krydderierne i en kasserolle i 5 minutters tid for at befri krydderiernes aroma.
Om et sekund dufter dit hjem af indisk harem…
Ja. Sådan et har jeg frekventeret.
Nu suppleres krydderierne med sort te, sukker, sirup og vanilje og din chai koges i 15 minutters tid, til vandet er reduceret og har sirupskonsistens.
Lige en orienterende note:
Rørsukker fungerer, men kokossukker har en diskret smag af karamel der er perfekt til min personlige chai, og så er det en sundere sukkertype.
Roesukker er kedeligt.
Glukosesirup er en god idé, da kombinationen af sukkertyper stopper krystalliseringen af skidtet, men det er ikke kritisk hvis du ikke har det.
Kom sirup inkl. krydderier på steriliseret, hermetisk emballage.
Så har du glæde af den i 100 år.
I teorien.
Når du har appetit til en krydret chai, smager du en portion varm mælk til med ca. 1 spsk. sirup.
Du kan også tilsmage yoghurt og grød og servere med appelsin som er et friskt supplement til chai krydderierne.
Skriv et svar