Jeg er ikke så blogger produktiv for tiden, hvilket der er plausible undskyldninger for.
Men undskyldninger er det ikke tid til nu, for som en kliché dikterer, så “…er julen hjerternes tid” og praktisk er det jo så, at kære, gamle far har investeret i en vaffelsjover.
Nyt køkkenkrapyl på matriklen, så her er vaffelhjerter i kærlig kagekombination med chaikrydderier og brunet smørcreme.
Så opportunistisk er jeg.
Aldrig smagt brunet smør?
Det er på tide.
Jeg elsker jo smør som det er.
Kunne leve af det.
Glæden ved brunet smør kan ikke defineres med ord i det danske vokabularium.
Hvis du også elsker smør, bliver dette din nye forelskelse.
Brunet smør har en nøddeagtig duft og smag som kan bruges både til sødt og salt.
Den her kage er nok ikke en traditionel julekage, men der er vel også en vis hyggelighed ved fornyelse, så alt ikke er klejner og konfekt.
Jeg elsker klejner og konfekt.
Chai er perfekt til årstiden.
Varmende velsmag når det er pissekoldt.
Hyggeligt.
Kombinationen af krydderier i chai kan vel også argumenteres for at have en vis julerelevans.
Så.
Og lys som juletræet savner nu.
Altid festligt.
Glædelig jul, kære venner.
Nu er det tid til Disney’s Juleshow.
CHAIKRYDREDE VAFLER · INGREDIENSER
1 æg
2 dl. mælk
1 spsk. chaisirup
120 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
60 g. smeltet smør
¼ tsk. salt
BRUNET SMØRCREME · INGREDIENSER
230 g. rumtempereret, brunet smør
360 g. flormelis
ca. ½ dl. pisket fløde
· INSTRUKTIONER
Start med at brune smørret.
Smørret smeltes simpelthen ved medium varme til det bruner (…ikke brænder!)
Passer det så gennem et kaffefilter, så vallen kan kasseres.
Nu afkøles smørret til det er rumtempereret og solidt i konsistensen.
Alle ingredienser til vaflerne blandes og passeres gennem en sigte så dejen bliver fri for kedelige klumper.
Bag vaflerne og afkøl ved at placere dem individuelt på en bagerist med bagepapir.
Så er man fri for kondens og vaflerne bliver sprøde.
Nu piskes det brunede smør.
Når det er cremet piskes flormelis i 120 g. af gangen.
Kom afslutningsvis fløde i til konsistensen er perfekt.
Fordel nu cremen på vaflerne og placer dem i lag.
Der skal syrlighed til krydderierne og cremens sødme, så dekorer kagen med eksempelvis ananaskirsebær.
Skriv et svar