Søndagen er doven og vejret er kedeligt ..
Altså, den perfekte undskyldning for hjemmebagt brød og sød chokoladehygge!
Folk postulerer, at man enten elsker eller hader det.
Seriøst ..
Hvem hader Nutella?
Altså, hvad der er i den fabriksfabrikerede variant skal man nok abstrahere fra ..
Kakao som børnearbejderne er kede af, palmeolie som orangutangerne er kede af og stabilisatorer, emulgatorer og duft på dåse, som jeg personligt er ked af.
Man kan også bare lave en hjemmelavet variant.
I den er der nemlig hverken skidt eller kanel og den smager heller ikke bittert af kompromitteret etik.
Man kan faktisk også smage nødderne, hvilket mine smagsløg ikke er sensitive nok til at registrere i den konventionelle Nutella.
Ikke for at være et surt løg.
Jeg elsker det!
Nogen vil nok argumentere for, at dovenskab netop smager af fabriksfabrikeret chokosødme, men hvis I har ingredienserne, hasselnødder og chokolade, så garanterer jeg, at det her er så dovent, at I kan have en portion klar på den tid det tager at smutte i Netto ..
Hasselnødder og chokolade.
.. og nu er der altså noget juristeri der dikterer, at jeg ikke kan kalde dette produkt Nutella, så ..
Chokoladesmør med hasselnødder.
Sådan en portion skal man altid have et sted i hjemmet ..
Hvor som helst.
Man ved aldrig hvornår kakaonarkomanen bliver desperat.
Jeg har prøvet forskellige variationer, eksempelvis med smør og smagen er da god, men konsistensen er træls.
Det skal tempereres på ny for at det er til at smøre på noget som helst og det har man da hverken tid eller tålmodighed til at vente på, når man skal have sit fix.
Så, når der ikke er smør i, er det sjovt, at kalde det smør, men altså, fuck nu det ..
Konsistensen er perfekt!
.. og hvordan realiseres så denne perfektion i konsistens?
Det er simpelthen blendede nødder tilsmagt smeltet chokolade ..
Hverken skidt eller kanel!
CHOKOLADESMØR MED HASSELNØDDER
PORTION: 1 glas på ca. 250 ml.
INGREDIENSER:
100 g. hasselnødder ..
100 g. chokolade
Salt ..
INSTRUKTIONER:
Chokoladen er valgfri, men skal være af god kvalitet!
Man kan jo lave chokoladesmør med eksempelvis mynte, karamel eller lakrids.
Ikke at jeg nogensinde ville gøre det ..
Så pjattet med lakrids er jeg ikke.
Jeg kan godt lide at bruge en sød, lys chokolade, men det er en smagssag!
Hasselnødderne kommer lige på varm pande i 10 minutters tid til de dufter og man kan befri nødderne for skallen, for det skal man gøre!
Skallen kan være en smule bitter .. og det har altså også en relevans for konsistensen.
Man kan også købe fantastiske hasselnødder fri for skal hos Nøddebutikken!
Blend, blend, blend hasselnødderne, så nøddernes naturlige olie skaber en cremet konsistens.
Det tager tid ..
Smelt chokoladen og blend den med nøddesmørret .. og smag til med en smule salt.
Her er dit fix!
Bag et brød ..
.. eller snup en ske!
Skriv et svar