Nu er det jo ikke så varmt, at det danske land er lut og svedige numser for tiden ..
Ja, jeg har seriøst en ven der insisterer på, at det hedder “lut og lagkage ..”
Faktisk er det pisse koldt, som det jo er på denne tid af året, men møgvejret er ikke en undskyldning, for is har man vel altid appetit til.
Hvis man er mig ..
.. og måske også dig?
Med hjemmelavet is kan man gå agurk i frugt, bær, nødder, chokolade, krydderier og urter.
En kompot af tidens friske frugt eller bær smagt til med urter eller krydderier og man har is til alle årstider ..
.. Juleis? Med mandler, marcipan og en sjat kirsebær sauce ..
Nå, hvis man som mig ikke har investeret i en ismaskine, så er parfait altså en skidt god opskrift at kende ..
Denne blåbærparfait er smagt til med mørk, mørk chokolade og lakrids.
Lakrids er ikke obligatorisk, men det er altså ikke for sjov, at det er så trendy .. Smag, smag!
BLÅBÆRPARFAIT MED CHOKOLADE OG LAKRIDS
PORTION: 6 is
INGREDIENSER:
100 g. blåbær
50 g. sukker
Korn af ½ vaniljestang
2 pasteuriserede æggeblommer
35 g. sukker
¼ tsk. salt
1 ½ dl. piskefløde
200 g. mørk chokolade
Lakridspulver/granulat ..
INSTRUKTIONER:
Blåbær, sukker og vanilje koges i 5 minutters tid til en kompot og passeres gennem en sigte, så man har en fin puré ..
Det er en smagssag, så det kan man droppe, hvis man vil have en vis struktur.
Æggeblommer og sukker piskes cremet og blandes med bærpuré og salt.
.. Så piskes fløden piskes til skum og blandes i.
Kom isen i forme ..
Hvor mange is der bliver varierer med formene.
Husk en ispind!
.. Frys isen i minimum 8 timer.
Kom formene i varmt, varmt vand i 2 sekunder og befri isene.
Placer dem i fryseren på et stykke madpapir i 1 times tid mens chokoladen tempereres.
Hæld chokoladen i et glas med plads til isen og dyp den i.
Pynt straks med lakridsgranulat og frys på ny 1 times tid.
Isen er glad for formene og formene er glade for isen, så den skal have god tid ..
Hvis I som mig ikke altid kan vente, så kom skidtet i én form.
.. Lige så appetitligt med chokolade lakridsdrys!
Skriv et svar