BACONCHUTNEY
– KRYDDERIER, KARAMELLISERET LØG OG BACON

BACONCHUTNEY ..
Tidens fancy foodtrend!
Krydderier, karamelliseret løg og bacon ..
DEN HER CHUTNEY ER PROPPET MED SMAG ..
.. men man kan jo eksperimentere med krydderierne ..
Koriander, kørvel, timian, merian, vanilje, whatever!
.. og sprut er altså ikke dumt!
Sjat en god whiskey i.
Ordet, god er synonym med Bourbon.
.. og altså, jeg elsker rom, men den er for sød til chutney.
Så whiskey!
Man kan også bare droppe det, hvis man ikke er til smagen af alkohol ..
Nå.
Det skulle prøves og jeg kan af erfaring konstatere, at det er et euforisk koncentrat ..
Euforisk ..
.. og obligatorisk hvis man vil leve et lykkeligt liv.
Bacon er lykke!
.. og hvis man nu selv er en gris, spiser man chutneyen som den er.
Snup en ske!
Okay, okay.
Spis brød til ..
BACONCHUTNEY
PORTION: 1 glas på ca. 500 ml.
INGREDIENSER:
500 g. bacon i skiver
2 hakkede almindelige løg
2 hakkede hvidløgsfed
25 g. mørk muscovadosukker
1 tsk. sort peber
1 tsk. røget paprika
½ tsk. chili
1 dl. æblecidereddike
1 dl. mørk agave sirup
½ dl. espresso
Bourbon ..
INSTRUKTIONER:
Steg baconen i en gryde.
Den må godt være en smule slatten, for løg og hvidløg skal også steges og branket bacon smager ikke af lykke, men akut depression.
Så kom løg og hvidløg i og reducer til minimum varme og steg i 10 minutters tid ..
Baconen skal være sprød og løget skal være blødt!
Kom nu muscovadosukker og krydderier i og karamelliser skidtet.
Hvis man smager på det, skal det være sådan, at sukkeret ikke knaser, bacon og løg er snasket og smager sødt og krydret.
Hæld så eddike, sirup og kaffe i ..
Kog chutneyen i ½ times tid til væsken er reduceret.
Det skal lige akkurat boble ..
Smag til evt. med alkohol og kom den i steriliseret emballage, hvad end det er glas, plastik, whatever ..
.. og spis den til hvad som helst!
Paté og en smule sennep, æg og avokado, smag til i en gryderet .. eller snup en ske.
