Morgenmad til mor · Opskrift på morgenmad

Morgenmad til mor…
Opskriften på en gratis terapisession.

Friske, smørsprøde croissanter med salt og sesam, æg kogt præcis som du kan lide det, avokado med urter og olie, kandiseret bacon og misomayo.
Og kaffe i spøgelseskoppen, som drengene kalder dudu…
Kaffe! Kaffe og morgenmad på sengen.
Dovenskab og banal livsnydelse.
Og jeg gør det aldrig. Aldrig…
Livet er ligesom ikke banalt på den poetiske måde hvor man krummer i sengen med kaffe, bløde uldsokker og livsstilsprogrammer i TV-apparatet, på en dag med goooood tid, hvor fuglene synger og hørgardinerne blafrer i sommerbrisen der dufter af friske blomster, vel?
Nej… Jeg kan ikke høre fuglene for trafikken og det regner… På mors fødselsdag.
Jeps, jeg har fødselsdag. 29 fucking år.
Der kommer ikke nogen sentimentalitetschikane.
Det bliver til drengenes fødselsdag…
Så, hurra, hurra for mor! Slut, prut.

Nå, croissanter.
Frisk fra frost.
Det er ikke noget dovent ved hjemmebagte croissanter…
Altså, ligesom sushi og ludo tager det en livstid at blive god til at lave croissanter, så jeg snupper en pose perfekt, frossen fransk bagværk og kompenserer med et drys hjemlig hygge. Sesam og salt. Lige et nib… Det er mums!
Salte croissanter og kandiseret svin…
Sådan smager min fødselsdag.

Croissanterne pensles med smeltet smør og drysses med sesam…
Så er det bare at tjekke tilberedningen på emballagen!
Og altså, man har startet internationale konflikter for bagateller som hvordan man koger æg, så jeg skal ikke risikere at blive likvideret for min politik når det kommer til det perfekte æg.
Opskriften på det perfekte æg er et postulat baseret på personlig præference.
Nu har jeg pointeret det…
Hvis jeg nu pludselig falder ud af et vindue, så er det garanteret en fyr som elsker vodka og borscht der har taget livet af mig.

Og apropos Rusland, så vil jeg droppe at diktere hvordan du skal koge et æg og i venlighed informere om hvordan jeg koger mit…
Jeg starter med et æg… Jeps. Rumtempereret!
Så hælder jeg vand og et nib salt i en kasserolle og når vandet så bobler dypper jeg lige ægget for at minimere chokket i temperaturvariationen.
Straks kommer jeg så ægget i vandet hvor det koger i 5 minutter for så at blive droppet i koldt – koooooldt – vand for at stoppe kogningen.
Blødkogt æg, værsgo!
Hårdkogte æg skal fucke af. Ligesom politisk diplomati. Fuck hårdkogte æg.

Godt, så… Avokadoen dryppes med olie, eksempelvis sesamolie og drysses med friske urter… Jeg elsker det!
Jeg har alverdens urter og fordi jeg laver Netto tricket, så kan jeg altså proppe mig med det grønne guf.
Og så lige en skive bacon eller 17 og en klat mayo…
Sød, salt, sprød bacon og umamimums.
Mums!

Morgenmad til mor · Opskrift på morgenmad Morgenmad til mor · Opskrift på morgenmad

KANDISERET BACON OG MISOMAYO

PORTION: 12 skiver bacon og 1 portion mayonnaise

INGREDIENSER · KANDISERET BACON OG MISOMAYO

· 12 skiver bacon
· 3 spsk. sukker
· ½ dl. mayonnaise
· 1 spsk. miso
· Honning, soyasauce og yuzusaft

· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION ·

150°C · Almindelig

INSTRUKTIONER · KANDISERET BACON OG MISOMAYO

Baconskiverne placeres på en rist og husk lige bagepapir på en plade, så fedtet kan dryppe af…
Det ekstra fedt skal man nemlig af med, så baconen kandiseres af sukkeret og ikke bare bobler af fedt.

Steg baconen i 10 minutter og tag den ud af ovnen.
Reducer temperaturen til 150°C.

Snup et stykke køkkenrulle og dup baconen for fedt.
Drys sukker på, kom den ind i ovnen og steg i 10 minutter.

Ud af ovnen, vend svinet, dup, drys og bag i 10 minutter…
Kandiseret bacon!

Misomayo.
Hvorfor miso?
Altså, miso er fermenterede sojabønner.
Du skal nok blive fri for kemien i det…
Det vilde med miso er smagen af umami.
Umami defineres som den 5. smag… Sødt, salt, surt, bittert. Umami.
Umami betyder velsmag på japansk og det er lige hvad det er…
Derfor miso!
Snup den hos wakuwaku…
Til misomayonnaisen blandes mayo og miso og smages til med sødt, salt og citrus.
Altså honning, soya og yuzu.
Hvad fuck er yuzu nu? Yuzu er komprimeret, perfektioneret citruskærlighed.
Sød, syrlig og bitter med verdens vildeste duft. Jeg elsker yuzu!
Prøv eksempelvis en yuzu ponzu sauce som kombinerer soya og yuzu, hvilket er perfekt til at smage mayonnaisen til.

Nå, croissanter med salt og sesam, det perfekte æg, avocado, kandiseret bacon og misomayo.
Morgenmad til mor. Min personlige version af breakfast for champions.

At være mor eller fødselar er ikke et kriterium…
Spis, spis, spis!

Morgenmad til mor · Opskrift på morgenmad

· Jeg skal til orientering pointere at produkterne der linkes til ikke er sponsorater.

Pin It on Pinterest