Luciafletning · 1Og det var så dagen hvor der lugtede “brunt og brændt” af Lucias hår og julebag.
En baby er syg med snot i guirlander. Det er vel jul.
En anden er bare sur.
Jamen, så er det da ikke til at koncentrere sig vel da.
Så brødet brændte på som resultat af babyballaden.
Rosinerne. Bitre og sorte som kaffen jeg aldrig har tid til. Surt show.

Der var en tid hvor jeg ikke brændte brød på.
Der var også en tid med personlig hygiejne og mental stabilitet.
Så var det jo at man fik børn.
Mage til lort og lagkage koncept.
Venter stadig på lagkagen…
Men Ask kan kysse og vinke farvel og Ari kan fise og savle mig øret. Så.
Jeg elsker dem.

Nå. Mens vi venter på lagkage så kan man synge sange og bage brød.
Brød inspireret af Lucias paryk. Flettet og brændt af på traditionel vis.
Hvis man nu kan koncentrere sig, kan man glæde sig til et brød der smager af jul.

Så. Lige nu sover lille skid og store skid krydrer røv i den hyggelige velour sofa med snot og brødkrummer.
Julehyggen er intakt.

Skudt med en pebernød, druknet i øllebrød.
Sankta Lucia, Sankta Lucia.

Luciafletning · 3 Luciafletning · 5

· INGREDIENSER

2 dl. mælk
50 g. smør
25 g. frisk gær
1 æg
25 g. sukker
1 tsk. salt
100 g. rosiner
400 g. hvedemel

· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION

200°C · Almindelig

· INSTRUKTIONER

Giv safran og sukker en tur i en god, gammeldags morter eller en fiks, moderne blender.

Smørret smeltes og blandes med mælk.

Hæld mælkeblandingen i en skål hvor gæren nu opløses.

Tilsæt æg, safransukker og salt.

Tilsæt rosiner.
Eksempelvis skønne, gyldne rosiner fra EXOTIC MIX. 
Velsmagende og perfekt kombineret med farven af safran.

Afslut med mel og ælt til en dej.

Dejen hæver nu 1 times tid.

Ælt dejen på ny, flet og placer den på en bageplade med bagepapir hvor den hæver i 30 minutter til.

Bag brødet i 20 minutters tid.

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk