KAFFEKAGE MED HASSELNØDDER OG HYLDEBÆRCREME

DET HER ER EN KAGE DER HVISKER FARVEL TIL SOMMEREN, MED SMAGEN AF HASSELNØDDER OG HYLDEBÆR ..
Varme solkys og dugfrisk sommerregn.
Den smager af kaffe.
Fordi jeg er træt ..
.. og dufter af hygge på en regnvejrsdag.
Efterår.
Kaffe, kage, nødder og sødme af sommerens bær.
Sommeren, der også er ved at være træt.
Det er okay.
Jeg er klar, jeg har kage ..
Den her kage blev til på slum, på en møgvejrsdag .. og smager bedst på dovne dage!
Sådanne dage hvor jeg glor på regnvejret, spiller på min guitar, drikker en kop kaffe ..
Dette er ikke sådan en dag, så jeg putter baby .. og hvisker farvel til sommeren.

KAFFEKAGE MED HASSELNØDDER OG HYLDEBÆRCREME
PORTION: 8 personer
KAFFEKAGE · INGREDIENSER:
200 g. rørsukker
3 æg
10 g. instant espresso
200 g. hasselnøddemel
Smagsneutral olie/smør
HYLDEBÆRCREME · INGREDIENSER:
200 g. cremeost
100 g. hvid chokolade
1 dl. fløde
2 dl. vand
50 g. sukker
4 ’buketter’ hyldebær og ekstra til dekoration
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
175°C · Almindelig
KAFFEKAGE MED HASSELNØDDER OG HYLDEBÆRCREME · INSTRUKTIONER:
Start med cremen!
Til cremens sirup koges vand, sukker og hyldebær i 15 minutters tid, passeres gennem en sigte og køles af.
Lav så en chokoladeganache ved at smelte chokolade og blande den med fløde.
Chokoladen skal ikke tempereres til perfektion, men blot smeltes og blandes med fløde.
Køl så ganachen af ..
Når både sirup og ganache er kolde, blandes de med ost.
Det er ikke nu, at man skal af med eventuelle aggressioner ..
Vær sød ved cremen, det er sådan man bevarer konsistensen!
Til kagen piskes æg og sukker cremet og blandes med kaffe og hasselnøddemel.
Kom bagepapir med olie/smør i en kageform på ca. 25 cm. i diameter og bag kagen i 35-40 minutter ..
Afkøl kagen, kom creme på, dekorer evt. med friske hyldebær og server!
· Note ·
Friske hyldebær er til dekoration, ikke til spisning!
Der bliver ballade i maven, hvis I smager på dem ..

