Det her er en kage der siger farvel til sommeren med smagen af hasselnødder og hyldebær.
Varme solkys og frisk sommerregn.
Den smager af kaffe. Fordi jeg er træt…
Og dufter af hygge på en regnvejrsdag. Af efterår.
Kaffe, kage, nødder og sødme af sommerens bær. Sommeren, der også er ved at være træt.
Det er okay.
Jeg er klar, jeg har kage…
Den her kage blev til på en møgvejrsdag.
Den er lavet til at blive spist på dovne dage.
Havde jeg tiden, ville jeg glo på regnvejret, spille en melodi på min gamle guitar som keder sig et sted, drikke kaffe og spise den her kage.
Men det har jeg ikke, så jeg putter baby og guffer kage.
KAFFEKAGE · INGREDIENSER
PORTION: 8 personer
200 g. rørsukker
3 æg
10 g. instant espresso
200 g. hasselnøddemel
Smagsneutral olie/smør
HYLDEBÆRCREME · INGREDIENSER
200 g. cremeost
100 g. hvid chokolade
1 dl. fløde
2 dl. vand
50 g. sukker
4 ’buketter’ hyldebær og ekstra til dekoration
· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION ·
175°C · Almindelig
KAFFEKAGE MED HASSELNØDDER OG HYLDEBÆRCREME · INSTRUKTIONER
Start med cremen.
Til cremens sirup koges vand, sukker og hyldebær i 15 minutters tid, passeres gennem en sigte og køles af.
Lav så en chokoladeganasche ved at smelte chokolade og blande den med fløde.
Køl ganaschen af…
Bland sirup og ganasche med ost.
Det er ikke nu, at man skal af med diverse aggressioner…
Vær sød ved cremen, det er sådan man bevarer konsistensen.
Til kagen piskes æg og sukker cremet og blandes med kaffe og hasselnøddemel.
Kom bagepapir med olie/smør i en kageform på ca. 25 cm. i diameter og bag kagen i 35-40 minutter.
Afkøl kagen, kom creme på, dekorer evt. med friske hyldebær og server!
· Note ·
Friske hyldebær er til dekoration, ikke til spisning!
Der bliver ballade i maven, hvis I smager på dem…
Skriv et svar