BLOGGENS VIRTUELLE VELSMAG HAR VÆRET SLATTEN ..
IKKE SOM NYE, DANSKE ASPARGES!
Undskyldningen er, at når man har levet papkasselivet i et års tid, så er der nok at rode med når projekt husbyggeri så afsluttes og et nyt liv starter ..
Pis og papir, men også hyggelige projekter. Projekter som gør en ny bolig til et hjem.
Jeg glæder mig sådan til at I kan komme på virtuelt visit hos familien fjeldged ..
.. og til at hilse på alt mit lort igen.
Papkasser, papkasser, papkasser.
Nå, nu hvor det er tid til asparges er det da det perfekte tidspunkt .. at vente med at smage på dem!
Shit, altså.
Principielt ruineres jeg glædeligt for velsmagen og da jeg for nyligt provianterede til et nyt projekt, var intentionen da også at komme hjem med nye, danske asparges, men så var der jo løg!
Appetitlige og til at finansiere. Ikke så dumt.
Jeg er glad for asparges, men spiser man dem nu, skal man også være glad for grød.
Grød, grød, grød.
Det er nemlig hvad man så kan leve af, når aspargesene er spist.
89,- kroner bundet.
Hellig makkaroni.
Asparges må vente ..
.. og så serverer jeg nok skiderikkerne med et perfekt pocheret æg og balsamico tilsmagt polynesisk vanilje.
Champagne.
Kaviar.
Et økonomisk, gastronomisk griseri ..
.. men nu skal vi have løg!
Brød med nye løg marineret i olivenolie, balsamico eddike og honning.
Løgene karamelliserer og smager sødt.
Er man ikke til løg, så er man nok til tomater.
Oliven, kartofler, ost, bacon, citron, krydderurter.
Smager dejligt som det er, men også til snasket mad spist med gode venner, så der er nogen at snakke med og noget at dyppe i.
Det er vel det hjemmebagt brød lever for ..
En portion pasta – måske makkeroni – og en generøs sjat sovs skulle kunne gøre det!
INGREDIENSER:
25 g. frisk gær
4 dl. vand
15 g. sukker
15 g. salt
1/2 dl. olivenolie
550 g. pizzamel eller Tipo 00
4 nye løg evt. 6 forårsløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico eddike
1 spsk. honning
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
225°C · Almindelig
INSTRUKTIONER:
Den friske gær blandes med vand i en skål.
Tilsæt nu sukker, salt og olie.
Tilsæt melet mens dejen æltes ..
Dejen æltes optimalt i 5 minutters tid ved medium tempo på en røremaskine.
Dejen skal nu hæve 1 times tid ..
Kom dejen i en form på ca. 25 x 35 cm. med bagepapir.
Dejen skal nu hæve 1 times tid til!
Soigner og halver nu løg og mariner i olie, eddike og honning.
Placer så løgene på dejen, sjat olivenolie på og bag brødet i 25 minutters tid ..
Skriv et svar