Galette er sådan en skønhed man intimideres af.
En fransk fristelse med fancy veninder som gaufres, éclairs og macarons vil garanteret ikke ses med en kedelig pæredansker som mig der lever af pølser og kakaomælk.
.. Men altså, kære venner og veninder, det er pærelet at lave galette!
Nu er det godt nok ikke pærer der er i, men så godt som al frugt og bær kan bruges ..
I denne fersken galette er frugt og bær pyntet med pinjekerner og frisk timian, men alverdens nødder og urter kan bruges og det er altså hyggeligt, når man kan bruge hvad man har og ikke skal droppe en appetitlig opskrift fordi man ikke lige har et ferskentræ at plukke af.
Det har jeg heller ikke .. og sådan kan jeg lide at lave mad ..
Bag den, smag den, merci mon chéri!
FERSKEN GALETTE MED BROMBÆR OG MARCIPAN
INGREDIENSER:
185 g. hvedemel
20 g. sukker
Korn af ½ vaniljestang
¼ tsk. salt
100 g. smør
½ dl. vand
50 g. marcipan
3 ferskner
150 g. brombær
25 g. pinjekerner ..
1 æg
Perlesukker og frisk timian ..
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
190°C · Almindelig
INSTRUKTIONER:
Mel, sukker, vanilje og salt blandes godt med smør og æltes til en dej med vand.
Netop denne dej er en maskine ikke så god tid, for man skal altså ikke ælte og ælte og ælte ..
Det er ikke en croissant.
Prøv at være doven, ælt til det netop er en dej og lad den så være.
.. Det er godt nok og godt nok er perfekt!
Pak så dejen ind i film og placer den på køl i 15 minutters tid ..
Rul dejen ud til en cirkel på bagepapir.
Kom fintrevet marcipan på, men lad ca. 5 cm. af kanten være fri.
Befri fersknerne for sten, del frugten i 8 og fordel på dejen.
Fold dejkanten om frugten og køl den så af i 15 minutters tid ..
Pensl nu kanten med æg, pynt med perlesukker og pinjekerner og bag i 30 minutter.
Suppler med friske brombær og timian og spis, spis, spis!
Skriv et svar