Nu er det tid til patriotisk, kulinarisk kærlighed!
Smagen af dansk sommer ..
Smagen af minder, møgvejr og myggestik ..
.. FÅRKING RØDGRØD MED FLØDE!
Jeg lever af det for tiden ..
.. og hvordan man laver rødgrød, er måske forskelligt fra familie til familie og der er garanteret 117 måder at lave det på, men principielt er det simpelthen en sød grød lavet af røde bær.
Jeg baserer altid grøden på jordbær og supplerer så med hvad der er i sæson.
Rødgrød med rabarber eksempelvis ..
.. Det sure med det søde ..
Når grøden er klar, propper jeg også altid friske jordbær i.
Tiden det tager den varme grød at blive kold, giver bærrene en perfekt konsistens, så der også er noget for den søde tand at tygge på ..
Har man ikke appetitten til det, kan man droppe det .. Det er en smagssag!
Så dropper man gebisset, fatter blenderen og så har man en grød lige til at slubre med sugerør ..
RØDGRØD MED FLØDE
PORTION: Grød til 4 personer
INGREDIENSER:
½ kg. blandede bær til grøden
250 g. valgfrie bær
1 ½ dl. vand
Korn af 1 vaniljestang
150 g. sukker
Saft af ½ citron
½ l. fløde ..
INSTRUKTIONER:
Soigner bærrene og kom dem i gryden med vand, vanilje, sukker og citronsaft.
Kog bærrene i 10 minutters tid ved medium varme.
Er der skidt ved, skummes bærrene af ..
Blend nu til grødkonsistens direkte i gryden (hvis I har maskinen til det) og kom soignerede, friske bær i.
Lad grøden blive kold og pisk så fløden ..
Fløden skal ikke være skum som sådan, den skal blot lige piskes så den ikke er flydende som fløde direkte fra kartonen.
Jeg elsker at spise grøden med en smule knas til ..
.. En crumble måske?
Jeg ser lige på det ..
Skriv et svar