MEMORIES OF EMILY ANN

VANILJEKAGE MED DRUER OG PINJEKERNER

Drue- og pinjekernekage
NÅR KAGE IKKE AUTOMATISK SUPPLERER KAFFE OG KOMPENSERER FOR KÆRLIGHED.
NÅR KAGE ER FOR HYGGETANTER OG BEDSTEFARS SKÆG DA IKKE ER NOGET MAN SPISER.
NÅR KAGE ER ..
.. HVAD END UNDSKYLDNINGEN ER!

Der eksisterer faktisk mennesker der ikke har smag for det søde, hvilket jeg med kronisk kageappetit personligt ikke kan relatere til ..
Det burde da være en diagnose ikke kan kunne lide kage.
.. men denne kage med vanilje, druer og pinjekerner er altså til jer der har en sensorisk defekt i munden og ikke er til sukkersødme.

Den er god når som helst, som supplement til søndagens morgentamtam eller til aftenhyggen, når druerne ikke kun skal drikkes ..
Når druer bages intensiveres sødmen, men der er også lige akkurat nok syrlighed i til at den ikke dominerer. 
Pinjekerner har også en dejlig, nøddeagtig sødme. 
Så ironisk nok er det ikke sukkeret der søder, men ingrediensernes smag.
Det er ikke en dum kage. 
Principielt kan alle frugter og bær bruges og det er der da en vis praktikalitet i ..
Ferskner og cashewnødder er nok heller ikke så dumt!
Jeg placerede optimistisk en klase druer på kagen. 
Resultatet?
Dekorativt .. og pisseirriterende. 
Det skal man ikke. 
Blot til orientering ..
 .. men bages og smages, det skal den altså! 
Hvad venter I på? 

Drue- og pinjekernekage
Drue- og pinjekernekage
Drue- og pinjekernekage
VANILJEKAGE MED DRUER OG PINJEKERNER 
PORTION: 1 kage til 6-8 personer 
INGREDIENSER: 

2 æg
150 g. sukker
50 g. smeltet smør
½ dl. olivenolie 
1 dl. mælk 
Korn af 1 dejlig, snasket vaniljestang
200 g. mel 
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt 
200 g. druer
50 g. pinjekerner 

OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:

175°C · Almindelig

INSTRUKTIONER:

Æg og sukker piskes.

Smør, olie, mælk og vanilje røres i.

Sigt mel og bagepulver i .. og husk salt. 

Nu skal dejen lige have 10 minutter, så melet absorberer væsken ..

Så er der god tid til at befri druerne for stilk. 

Bland så 100 g. druer i dejen.

Hæld dejen i en cirkulær kageform på ca. 22 cm. med bagepapir og smør/olie. 

Bag nu kagen i 15 minutter – kom 100 g. druer og pinjekernerne på som dekoration – og bag så i 30 minutter til. 

Afkøl 10 minutters tid og befri kagen af formen. 

Drue- og pinjekernekage
Drue- og pinjekernekage
Drue- og pinjekernekage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk