Glædelig gråvejr!
Der skal praktiseres julehumør, for det er MC Einar tid og jeg elsker det!
Jul.
Obligatorisk hygge og hysteri.
Og hygge skal smage af noget.
Skidt med Karen Wolff og fabriksfabrikerede klejner.
1. december smager af kage.
Kage tilsmagt citron og ingefær. Velduftende granskov af frisk rosmarin, et lokalt julevejr af 7 kg. flormelis og en sprød elg som går tur i sukkersød sne af smørcreme.
Ikke noget plastic fantastic som Einars jul.
Alt er spiseligt. Alt er appetitligt.
Ikke som det kedsommelige pissevejr meteorologerne proklamerer år for år.
Snevejrsbarometeret er i bund men julestemningen er i top!
Ligesom stjernen der lige skal støves af…
Og der er nok til alle!
Julestemning konstrueret i 3 appetitlige etager, stabiliseret med sukker og smør. Tilsmagt krydderier og kærlighed.
Og elg.
Hvis I nu ikke har elge, skal I ikke blive kede af det.
Grise går også tur.
Så glædelig gråvejr!
Glædelig december.
Husk nu at se julekalender… alle 17.
Man har vel mentalitet som en 4 årig.
KAGE · INGREDIENSER
125 g. sukker
Skal af 1 citron
1 spsk. ingefærsirup
2 æg
1/4 dl. citronsaft
1 tsk. vaniljeekstrakt
90 g. creme fraiche
175 g. hvedemel
1 1/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
3/4 dl. smageneural olie
· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION ·
175°C · Almindelig
SMØRCREME · INGREDIENSER
500 g. tempereret smør
800 g. flormelis
1 spsk. ingefærsirup
Saft 1 citron
CHAIKAGER · INGREDIENSER
125 g. tempereret smør
100 g. rørsukker
125 g. lys sirup
1 dl. mælk
325 g. hvedemel
2 tsk. ingefær
1 tsk. kanel
½ tsk. allehånde
¼ tsk. kardemomme
¼ tsk. nelliker
¼ tsk. muskatnød
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION ·
175°C · Almindelig
KAGE · INSTRUKTIONER
Til orientering er denne dosering til 1 kage.
Den skal altså bages 3 gange.
Sukker piskes med citron og ingefær så smag og krydderi fordeles.
Tilsæt nu æg og pisk til en cremet konsistens.
Rør så citronsaft, vaniljeekstrakt og creme fraiche i.
Mel og bagepulver sigtes direkte i. Husk salt.
Afslut med olie.
Hæld dejen i en olieret form og bag kagen i 20-25 minutter.
Hvis kagen også er i julestemning og pludselig dufter alt for “brunt og brændt”, så kom stanniol på.
Vent i 10 minutter og befri så kagen af formen og placer den med bunden i vejret med eksempelvis en tallerken på så alle kagernes form bliver identiske.
SMØRCREME · INSTRUKTIONER
Smør og flormelis piskes cremet.
Afslut med at piske ingefær og citron i.
CHAIKAGER · INSTRUKTIONER
Kom det tempererede smør i en skål.
Kog sukker, sirup og mælk ved medium varme i 5 minutters tid til sukkeret er smeltet og hæld blandingen i skålen.
Nu blandes de resterende ingredienser.
Bland nu alt, kom dejen i en skål med madpapir og placer den i køleskabet 12 timers tid.
Det varme smør vil stabilisere dejen når det bliver koldt, så I skal ikke være skeptiske hvis dejen er et griseri.
Lav kagerne med de forme I nu har og bag dem i 10 minutters tid.
INGEFÆR OG CITRONKAGE MED CHAIKRYDDERI · INSTRUKTIONER
Nu hvor alle komponenterne er klar, skal kagen samles.
Start med at placere den første kage på en tallerken med en portion creme på for at stabilisere den.
Smør nu creme på selve kagen.
Gentag dette med anden og tredje kage. Kager og creme kan eventuelt stabiliseres med træspyd.
Smør nu en portion creme på kagens sider med en paletkniv.
Der er en vis charme ved at man kan se kagerne og denne effekt realiseres ved en vertikal smøreteknik med paletten.
Det er sjovt og ikke så kompliceret!
Kagen jeg har fotograferet var første gang jeg selv prøvede og det er da ikke så tosset.
Smør nu afslutningsvis en portion creme på den tredje kage.
Dekorer og server med ekstra krydderkager til.
Utsøkt smak, kan på det sterkeste anbefales.
Godt nyttår til deg ❤
Du er simplethen så kær.
Glædelig 2019, mamma!