DECEMBER, DECEMBER, DECEMBER!
DER SKAL PRAKTISERES JULEHUMØR, FOR DET ER MC EINAR TID .. OG JEG ELSKER DET!
Jul.
Obligatorisk hygge .. og hysteri.
Og hysterisk hygge skal smage af noget.
Skidt med Karen Wolff og fabriksfabrikerede klejner.
1. december smager af kage, hjemmebagt kage!
Gigantisk, fantastisk julekage med citron og ingefær, en velduftende granskov af frisk rosmarin, et lokalt julevejr af 7 kg. flormelis og en sprød elg som går tur i sukkersød sne af smørcreme.
Ikke noget plastic fantastic pynt ..
Alt er spiseligt!
Alt er appetitligt.
Ikke som det kedsommelige pissevejr meteorologerne proklamerer år for år.
Snevejrsbarometeret er i bund, men julestemningen er i top!
Ligesom stjernen der lige skal støves af ..
.. og der er nok til alle!
Julestemning konstrueret i 3 appetitlige etager, stabiliseret med sukker og smør.
Tilsmagt krydderier, kærlighed .. og elg.
Hvis I nu ikke har elge, skal I ikke blive kede af det.
Grise går også tur.
Så, glædeligt gråvejr ..
Glædelig december!
Husk nu at se julekalender .. alle 17.
Man har vel mentalitet som en 4 årig.
CITRON OG INGEFÆRKAGE MED SMØRCREME OG CHAIKRYDDERI
PORTION: Kage til 17 mennesker ..
CITRON OG INGEFÆRKAGE · INGREDIENSER:
125 g. sukker
Skal af 1 citron
1 spsk. ingefærsirup
2 æg
1/4 dl. citronsaft
1 tsk. vaniljeekstrakt ..
90 g. creme fraiche
3/4 dl. smageneural olie
175 g. hvedemel
1 1/4 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
SMØRCREME · INGREDIENSER:
500 g. tempereret smør
800 g. flormelis
1 spsk. ingefærsirup
Saft 1 citron
CHAIKAGER · INGREDIENSER:
125 g. tempereret smør
100 g. rørsukker
125 g. lys sirup
1 dl. mælk
325 g. hvedemel
2 tsk. ingefær
1 tsk. kanel
½ tsk. allehånde
¼ tsk. kardemomme
¼ tsk. nelliker
¼ tsk. muskatnød
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
175°C · Almindelig
CITRON OG INGEFÆRKAGE · INSTRUKTIONER:
Til orientering er denne dosering til 1 kage.
Den skal altså bages 3 gange, hvis man vil have kage til 17 mennesker ..
Sukker piskes med citron og ingefær i 2 sekunder, så smag og krydderi fordeles.
Tilsæt æg og pisk til en cremet konsistens.
Rør så citronsaft, vaniljeekstrakt, creme fraiche og olie i.
Sigt mel og bagepulver i .. og husk salt.
Hæld dejen i en olieret form og bag kagen i 20-25 minutter.
Hvis kagen også er i julestemning og pludselig dufter alt for “brunt og brændt”, så kom stanniol på ..
Vent i 10 minutter og befri så kagen af formen og placer den med bunden i vejret med eksempelvis en tallerken på, så kagernes form bliver identiske.
SMØRCREME · INSTRUKTIONER:
Smør og flormelis piskes cremet med ingefær og citron.
CHAIKAGER · INSTRUKTIONER:
Kom det tempererede smør i en skål.
Kog sukker, sirup og mælk ved medium varme i 5 minutters tid til sukkeret er smeltet og hæld så blandingen i skålen.
Nu blandes de resterende ingredienser.
Bland nu alt, kom dejen i en skål med madpapir og placer den i køleskabet 12 timers tid.
Det varme smør vil stabilisere dejen når det bliver koldt, så man skal ikke være skeptisk hvis dejen er snasket!
Lav kagerne med de forme I nu har og bag dem i 10 minutters tid ..
INGEFÆR OG CITRONKAGE MED CHAIKRYDDERI · INSTRUKTIONER:
Nu hvor alle komponenterne er klar, skal kagen samles!
Start med en lille klat creme på en tallerken og placer så den første kage.
Smør nu en portion creme på kagen og placer så anden og tredje kage, lag på lag med creme ..
Kager og creme kan eventuelt stabiliseres med træspyd.
Afslut med at smøre creme på den tredje kage og så fra top til bund med en paletkniv.
Der er altså en vis sjusket charme ved, at man stadig kan se en smule af kagerne ..
Det er sjovt og ikke så kompliceret, hvis man gør bruger en paletkniv og smører vertikalt, rundt og rundt og altså ikke op og ned.
Kagen jeg har fotograferet, er første gang jeg selv prøvede .. og det er da ikke så tosset.
Dekorer og server med ekstra chaikrydderkager til!
Sidsel Vedvik skriver
Utsøkt smak, kan på det sterkeste anbefales.
Godt nyttår til deg ❤
Anna Emilie skriver
Du er simplethen så kær.
Glædelig 2019, mamma!