For nylig cyklede far, mor og børn en tur i hippiekareten.
September vejret var på charmeoffensiv, vinden blæste og pludselig hvirvlede den smukke klare himmel med et væld af skovens blade, kysset af solens lys.
Perfekt hverdagspoesi.
På vej hjem plukkede vi æbler hos naboen.
Autonome tendenser skal vel til når naboen ikke frivilligt kommer med frugt, nu hvor jeg er så hyggelig og social ..
Frugten blev brugt til en opgave ..
Man skulle nok kvittere med et magasin for at demonstrere frugtens prominente plads som appetitligt og perfekt placeret komponent i en styling- og fotoopgave for SPIS BEDRE.
Et magasin og en portion æblegrød ..
Æblegrød med kanelcreme og honningkaramel.
Hvis efterår smager af noget, så er det æbler, kanel og karamel.
Yoghurt, honning, kanel og karamel ..
Jamen, altså!
Guf en portion grød som sød snack, eller – hvis du er blot en portion pissesur skýr fra at blive suicidal – til morgenmad med müsli til.
Har jeg lige reddet dit liv?
Jamen, velbekomme så ..
ÆBLEGRØD MED KANELCREME OG HONNINGKARAMEL
PORTION: 4 personer
INGREDIENSER · ÆBLEGRØD:
5 æbler
150 g. sukker
½ vaniljestang
Saft af ½ citron
1 dl. vand
INGREDIENSER · KANELCREME:
200 g. græsk yoghurt
25 g. honning
1 tsk. kanel
INGREDIENSER · HONNINGKARAMEL:
175 g. sukker
75 g. honning
½ tsk. æbleeddike
¼ dl. vand
1 tsk. natron
INSTRUKTIONER · ÆBLEGRØD:
Skræl æblerne og skær så frugten i stykker.
Kom æblerne i en gryde med sukker, vanilje, citron og vand.
Kom så låg på gryden og kog frugten så den netop bobler i 30 minutters tid.
Det er en smagssag om man vil spise grøden som den er, men jeg er personlig glad for at blende ½ portion af grøden.
Så har frugten en vis konsistens at komplimentere cremen med.
Hvis ikke man er til det, så dropper man blenderen.
Man kan også droppe gebisset og blende hele portionen ..
INSTRUKTIONER · KANELCREME:
Den græske yoghurt røres cremet med honning og kanel.
INSTRUKTIONER · HONNINGKARAMEL:
Sukker, honning, eddike og vand koges i en gryde til det har en temperatur på ca. 148°C.
Når karamellen har den korrekte temperatur, tager man det af varmen og blander natron i.
Røre, røre, røre og så i en form med bagepapir.
Snart vil det være knasende karamel sødt smagende af honning.
Skriv et svar