PLEASE ALLOW ME TO INTRODUCE MYSELF ..
– The Rolling Stones
Hip hurra!
Så er det atter den tid på året ..
Sommeren er tiden for ekstrovertisme, festivitas og hjerteflimmer, fordi alle har fødselsdag!
På en måned har vi fejret mor, far og børn, så nu klapper vi lige den galoperende partypony her ..
.. og i dag er en ekstraordinær dag, for i dag, er der ikke er nogen at fejre.
Hip, hip hurra!
I dag dropper vi kage og lever af love og leverpostej ..
.. men det er vel også livet vi fejrer på fødselsdage?
Hverdage, hver dag, med dem der stadig er her.
Livet.
Ekstraordinært ordinært som det er ..
Her.
Nu.
I dag.
Det er vel det vi fejrer?
Livet er ikke festivitas ad infinitum.
Livet er ikke cognac, kaviar og kællinger hver dag.
Det havde da også været for meget af det gode, vor herre bevares.
Nogle dage skal leves med pondus og store drømme, stramme baller og opportunisme ..
.. og nogle dage skal leves som de er, som vi er, med små ting og gode intentioner.
Nogle dage er det godt nok blot at eksistere.
Å, lad det være godt nok .. blot for en stund.
At dele dagen med dem der er her, om det så er fødselsdagen, hverdagen .. eller møgdagen.
Det bedste og det værste i livet skal deles.
Det er det vi er her for, ikke?
At leve livet.
Lad os deles om det!
Livet.
Dette fantastiske, virkelige liv.
Krøllet dug og kagesmat, blomsterminder og evig sommerregn ..
Perfektion eksisterer ikke.
Det gør livet ..
.. og med gode intentioner skal livet leves.
Disse flygtige stunder af poesi og nærvær, nu hvor vi er her.
Her, hvor livet er.
Det er børn gode til.
DRENGE, ELSKEDE SATANER, LAD OS FEJRE LIVET, LIGE NU!
.. OG HVIS DER IKKE ER NOGET AT FEJRE, SÅ ER I NOK I HELVEDE.
Sådan kan livet også være.
Hils på ham nu I er der.
Bag en chokoladekage og hils høfligt på ham ..
Med tiden er det ligesom blevet en lille ting her på bloggen at lave kager inspireret af musik ..
Det kan være psykedelisk country-pop, klassisk country eller rock’n’roll.
Min mor elsker The Beatles.
Måske laver jeg en pop-rock kage med mandarinmarmelade en dag ..
I fjord lavede jeg angel food cake med mandelknas og hyldeblomstcreme ..
En kage lavet med kærlighed til vores engle her og der ..
.. og han er her.
Min far.
Han er her på gode dage, på dårlige dage og i dag.
Han har altid været her .. og han er her stadig.
Min far elskede The Rolling Stones, så i år laver jeg kage med sympati for djævlen.
Devil’s food cake.
Satans chokoladekage ..
.. men Lucifer var en engel, hvis man nu skal blive bibelsk, så ham kan man vel sympatisere med, uden at blive blasfemisk.
Eller kan man?
PLEASED TO MEET YOU,
HOPE YOU GUESS MY NAME ..
Devil’s food cake, en mørk, snasket chokoladekage med blød chokoladesmørcreme og knasende, karamelliserede blåbær.
Chokolade, smør, kakao, karamel og bær.
For meget af det gode!
For satan, det er guf ..
Chokolade med chokolade .. og blåbær.
Frossen blåbærkaramel.
Nu bliver det diabolsk.
Til denne kolde, karamelliserede, søde sommersmag skal man bruge friske bær.
Friske, frosne blåbær.
.. og I kan godt droppe at smutte i Netto og købe en pose frosne bær.
Vi skal bruge friske bær, for der er for meget saft i frosne.
Der sker noget med dem i processen fra bærbusk til frysedisk ..
De smatter og karamellen bliver til en smattet klat af sukker og synd, når den kommer i kontakt med de saftige, saftige, bær.
Jesus er karamellen og Satan er en pose frosne, blasfemiske blåbær ..
Lad jer ikke friste.
Køb friske blåbær .. og frys dem!
Hvis I da ikke lever så perfekte liv, at I kan plukke dem af busken.
.. men hvis I må købe jer til goderne fordi snegle, fugle og regnvejr har likvideret havens høst, så er I ikke i helvede, så er I bare i Danmark.
Sådan er livet lige nu.
Med sin eksistentielle krise og konstante Amazonas / Antarktis trip, er den danske sommer verdens bedste klima til spontanitet og carpe diem mentalitet.
Pludselig bliver det sommer igen!
Fantastiske, foranderlige sommer ..
.. WOO HOO!
DEVIL’S FOOD CAKE MED CHOKOLADESMØRCREME OG FROSSEN BLÅBÆRKARAMEL
PORTION: Kage til 10-12 personer ..
INGREDIENSER · DEVIL’S FOOD CAKE:
75 g. kakao
150 g. mørk muscovado sukker
375 ml. kogende vand
185 g. blødt smør
225 g. rørsukker
340 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
3 tsk. vanilje ekstrakt
3 æg
INGREDIENSER · CHOKOLADESMØRCREME:
300 g. mørk chokolade
350 g. blødt smør
400 g. flormelis
INGREDIENSER · FROSSEN BLÅBÆRKARAMEL:
125 g. friske, frosne blåbær
50 g. sukker
En lille, bitte sjat vand ..
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
160°C · Varmluft
INSTRUKTIONER · CHOKOLADEKAGE, CREME OG KARAMEL:
Start med at tænde ovnen, proppe bagepapir i bunden af 3 springforme af 20 cm. og smøre kanterne med smør.
Kom kakao og muscovado i en skål, hæld kogende vand i og rør i skålen til sukkeret er smeltet.
Smør og rørsukker piskes lyst og luftigt, som en sky Guds engel ville krydre røv på.
I har vel en røremaskine?
Mens det pisker, eller lige så snart det er pisket, blandes mel, bagepulver og natron godt i en skål ..
.. og det skal altså blandes godt, så bagepulver og natron fordeles!
Dryp den gode vaniljeekstrakt ned i smør- og sukkerblandingen og pisk skiftevis æg og melblanding i til vi har en tyk, tyk kagedej ..
Hæld så kakao- og sukkerblanding i.
Satan mørke, chokoladesnask.
Nu vil vi gerne bruge lidt ekstra tid på at blande, blande, blande ..
Vi kan sjuske når vi laver marmorkage, men her skal kagen være mørk og vi vil ikke risikere, at have lyse klatter af evig frelse i vores mørke, syndige chokoladekage.
Når den er blandet, hældes den i 3 forme og bages i 25 minutter.
Dejen er tynd nu og det skal den være!
Tjek med en pind om kagerne er klar ..
Lad kagerne være i 10 minutters tid og snup dem så ud af formene til afkøling!
Mens kagerne køler af, kan vi lave chokoaldesmørcremen ..
Smelt chokoladen og lad den køle en smule af.
Pisk smør og flormelis lyst og luftigt og hæld så den afkølede chokolade i.
Pisk til den lyse creme er mørk.
Den kan også godt leve med en tur i køleskabet, så den bliver lettere at smøre op ..
Snup en gryde og kom sukker og vand i.
Lad være at røre i det!
Lad sukkeret smelte ved medium varme til det karamelliserer.
Hav blikket konstant fikseret på sukkeret nu ..
Det brænder på et sekund.
Når karamellen er klar, så sluk for varmen, smid alle blåbær i gryden og rør, rør, rør.
Karamellen bliver knasende på sekunder, men de friske, frosne blåbær bliver også slatne med tiden ..
Når karamellen er klar, så prop den i fryseren til I er klar til at spise!
Nu hvor kager, creme og karamel er klar, kan vi samle sagerne :
Snup en kage og placer den med bunden opdad, smør en 1/3 af cremen på, placer så endnu en kage også med bunden opad og smør endnu 1/3 creme på.
Den sidste kage placeres med bunden nedad og smøres med den resterende creme.
Man kunne garanteret godt smøre den smukt op, men helvede er ikke et sted for perfekte konditorkager ..
Når kagen skal spises, pyntes den med den frosne blåbærkaramel.
Man kan sagtens lave kagen og cremen dagen før!
Den er ligeså flot dagen efter og smager lige så godt, hvis ikke en smule bedre ..
Det er en intens, mørk chokoladesatan .. og stykkerne er ikke små!
.. men hvis du ikke har brug for en eksorcisme efter du har spist chokoladekage, har du så i realiteten spist chokoladekage?
Skriv et svar