For godt og vel et års tid siden rodede jeg i en have der havde levet sit eget liv i 50 års tid og hvad der dog ikke gemte sig af hyggeligheder ..
Det var i det nye, gamle hus i den nye, gamle have og apropos gammelt lort, så er alt nu klar til at starte husbyggeriet!
Vi har ventet et års tid, men nu har vi simpelthen det offentliges ord for at alle kedsommelige dokumentationer er godkendt til byggeri.
Jeg er så glad, så glad!
.. og hvor er jeg dog også glad for, at jeg for et års tid siden møgvejrshyggede med at hilse på snegle og frøer, smage på skovjordbær og dufte til blomster, for i alt rodet gemte sig nemlig rabarber.
Friske, økologiske, danske rabarber direkte fra haven!
Hvis det ikke er definitionen af idyl, jeg så ved jeg ikke hvad ..
Ja, det er vel mormors kolonihavehus.
Ikke min mormor, men det er bagateller.
.. og som den heldige kartoffel jeg er, er der rabarber igen i år.
Hus og have er destrueret, men rabarber er ikke sådan at tage livet af og hvor har jeg dog savnet min sødsyrlige ven!
Krydret chutney, sommerlig saft, velsmagende marmelade, sød sirup til den sure skýr ..
Vi starter med en chutney og hvad enten den er plukket i haven eller i supermarkedet, er rabarberchutney lige så obligatorisk som idyllisk!
Lav en portion og smag idyllen ..

RABARBERCHUTNEY
INGREDIENSER:
4 stængler rabarber
1 rødløg
¾ dl. vand
85 g. rørsukker
2 stjerneanis
Korn af ½ vaniljestang
INSTRUKTIONER:
Rabarber og løg soigneres og skæres i skiver.
Kog rabarber og løg med vand, sukker, stjerneanis og vaniljekorn med stang ved minimum/medium varme i 15-20 minutters tid.
Skriv et svar