PISTACIESNEGLE MED ROSENGLASUR

NU DROPPER VI LIGE DET GRØNNE OG SNUPPER EN SNEGL MED SNASK OG BLOMSTERDUFT!
Salat spiser man for at være sund, kage spiser man for at være glad ..
.. og fordi det bare er en kombination der smager af haps!
Pistacienødder og rosenduft ..
Curd er en smørbaseret creme som kan smage af frugt, bær og nødder.
Obligatorisk i alle hjem med forkærlighed for snask ..
.. men altså, alt snask kan bruges. Har man ikke lige pistacie curd, så er lemon curd eller chokoladesmør med hasselnødder lige så godt!
Ja, der er snask til alles appetit hos mig.
Foldeteknikken tenderer til japansk origami og jeg undskylder, men jeg har prøvet at instruere på normalt dansk!
Det er simpelthen for at optimere kvantiteten af snask ..
.. men som altid med gærdej, sød såvel som salt, så skal man spise den straks, for den bliver så tør og træls.
Det er faktisk imponerende med den kvantitet af snask der er foldet i dejen, men som kompensation for crazy gærdejsorigami, har I altså en legal undskyldning for at spise samtlige snaskede snegle nu!
Altså, som professionel sker det selvfølgelig aldrig, at jeg ikke kan vente med at smage til kagen er klar til fotografering, men jeg hapsede et stykke mens den var varm.
Professionalisme og perfektion viger for duften af pistacie- og rosensnask ..
.. og så var lyset altså bare på charmeoffensiv den dag, så I bliver lige chikaneret af en dusk strå i perfekt lys og service der keder sig uden kage.
Nå, med kage i kæften, siger jeg haps, haps og god weekend!



PISTACIESNEGLE MED ROSENGLASUR
PORTION: 1 kage af 12 snegle
INGREDIENSER:
2 dl. sødmælk
25 g. gær
¼ tsk. salt
1 æg
Korn af ½ vaniljestang
50 g. sukker
400 g. hvedemel
100 g. koldt smør i tern
1 glas pistacie curd på 170 g.
60 g. finthakkede pistacienødder
150 g. flormelis
3 spsk. rosenvand
Pynt: Rosenblomster
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
175°C · Almindelig
INSTRUKTIONER:
Mælk røres sammen med gær og salt og rør så æg i.
Fordel vaniljen i en portion sukker og bland så alt sukker og mel.
Alle ingredienser røres nu til en dej ..
Dejen æltes på maskine i 5 minutters tid til den er god og fleksibel.
Kom nu det kolde smør i dejen mens den æltes.
Ælt til dejen har absorberet alt smørret.
Nu dækkes dejen til og hæver et lunt sted i 1 times tid.
Kom dejen på bordet ..
Det er en god idé at mele det til, da dejen er snasket.
Okay, koncentration ..
Rul dejen ud til en firkant på 30 x 50 cm. og smør ½ portion curd på og drys med hakkede nødder ..
Fold 1/3 del af dejen over på midten og fold så 1/3 del over igen på den korte led.
Rul dejen ud til en firkant på 30 x 50 cm. igen på den lange led og smør den resterende portion curd på.
Drys, drys, drys med nødder!
Rul nu dejen sammen og fordel den i 12 snegle.
Placer sneglene i en form på ca. 30 cm. med bagepapir.
8 snegle yderst og 4 snegle inderst.
Nu skal sneglene hæve tildækket og lunt i 30 minutter og bages så i 25 minutters tid ..
Når kagen er kold, pyntes den med rosenglasur og blomster.
Haps, haps, haps!
