Nu tager vi lige en pause for alt det grønne og hapser en snasket snegl med pistacie curd og rosenglasur.
Salat spiser man for at være sund. Kage spiser man for at være glad.
Og fordi det bare er en kombination der smager af haps…
Curd er en smørbaseret creme som kan smage af frugt, bær og nødder.
Obligatorisk i alle hjem med forkærlighed for snask.
Men altså alt snask kan bruges. Har man ikke lige pistacie curd, så er lemon curd eller chokoladesmør med hasselnødder ikke dumt.
Jeps. Der er snask til alles appetit hos mig.
Foldeteknikken tenderer til japansk origami og jeg undskylder, men jeg har prøvet at instruere på normalt dansk…
Det er simpelthen for at optimere snasketheden.
Nå. Som altid med gærdej, er det bag, smag, slut, prut.
Det skal spises straks for det bliver simpelthen kedeligt.
Så. Som en kompenserende ekstra service, har I så undskyldningen for at hapse alle sneglene.
Altså, som professionel sker det selvfølgelig aldrig, at jeg ikke kan vente med at smage til kagen er klar til fotografering.
Men jeg hapsede et stykke mens den var varm…
Professionalisme og perfektion viger for duften af snaskede snegle.
Og så var lyset altså bare på charmeoffensiv den dag.
Så I bliver lige chikaneret af bolig interiør i perfekt lys og keramik der keder sig uden kage.
Nå. Med kage i kæften, siger jeg haps og god weekend!
· INGREDIENSER
PORTION: 1 kage af 12 snegle
2 dl. sødmælk
25 g. gær
¼ tsk. salt
1 æg
Korn af ½ vaniljestang
50 g. sukker
400 g. hvedemel
100 g. koldt smør i tern
1 glas pistacie curd på 170 g.
60 g. finthakkede pistacienødder
150 g. flormelis
3 spsk. rosenvand
Pynt: Rosenblomster
· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION ·
175°C · Almindelig
· INSTRUKTIONER
Mælk røres sammen med gær og salt. Rør så æg i.
Fordel vaniljen i en portion sukker og bland så alt sukker og mel.
Alle ingredienser røres nu til en dej. Dejen æltes på maskine i 5 minutters tid til den er fleksibel.
Kom nu det kolde smør i dejen mens den æltes.
Ælt til dejen har absorberet alt smørret.
Nu dækkes dejen til og hæver et lunt sted i 1 times tid.
Kom dejen på bordet.
Det er en god idé at mele det til, da dejen er snasket.
Okay. Koncentration…
Rul dejen ud til en firkant på 30 x 50 cm. og smør ½ portion curd på. Fordel så hakkede nødder på curden.
Fold 1/3 del af dejen over på midten og fold så 1/3 del over igen på den korte led.
Rul dejen ud til en firkant på 30 x 50 cm. igen på den lange led og smør den resterende portion curd på.
Husk hakkede nødder.
Rul nu dejen sammen og fordel den i 12 snegle.
Placer sneglene i en form på ca. 30 cm. med bagepapir.
8 snegle yderst og 4 snegle inderst.
Nu skal sneglene hæve tildækket og lunt i 30 minutter og bages så i 25 minutters tid ..
Når kagen er kold, pyntes den med rosenglasur og blomster.
Haps, haps, haps.
Skriv et svar