Citrusfrugtens smag, duft og appetitlige potentiale i en cremet klat, det er lemoncurd!
Perverteret potentiale ..
Hvem har et sugerør?
Hvordan mon det ville smage hvis man kombinerede forskellige citrusfrugter?
Det må prøves ..
Er man så heldig at have lemoncurd i hjemmet, kunne man jo bage citronkage med kokosglasur ..
En sur kage, til det søde liv?
Seriøst, den er så goooood!
Og i sådan en citrussur sjover er lemoncurd nemlig en obligatorisk ingrediens, så har du ikke en lækker lemoncurd klar, så det er altså tid til at gå agurk i citroner!
Du kan også lige smutte i Netto og snuppe et glas med hjem og klatte det i kagen, men jeg skal jo promovere skidtet, ikke?
Man kan smage forskel på den hjemmelavede og den fabriksfabrikerede ..
Seriøst, det kan man!
Den hjemmelavede er syrlig og ikke så syntetisk sød, men altså, jeg er også doven til tider og hvis jeg ikke selv laver lemoncurd, så er det altid, altid, altid den her lækkerbisken jeg snupper med hjem!
Men drop nu lige det og lav den her ..
LEMONCURD
PORTION: ca. 2 ½ dl.
INGREDIENSER:
1 dl. citronsaft (ca. 4 citroner) og skal
150 g. sukker
3 æg
50 g. smør
INSTRUKTIONER:
Bland citronsaft, sukker og æg og varm det ved medium varme og rør konstant ..
Nu må det for alt i verden ikke koge!
Når konsistensen bliver cremet, røres smør og citronskal i.
Pisk nu til konsistensen er ligesom en normal vaniljecreme og sigt så curden, så citronskallen kasseres.
Curden kan være på køl i 1 uges tid i en steril type emballage ..
Så, nu hvor lemoncurden er hjemme, er det tid for mig at bage citronkage med kokosglasur ..
Hvad med dig?
Skriv et svar