DEKONSTRUEREDE KAGER OG HJERTER ..
“Dekonstrueret” er et fancy ord for fuck gelatine ..
.. og orker man ikke gelatine i en ostekage, så propper man crumble, curd og creme i et glas, et voilà, gâteau au fromage!
Jeg lavede den engang vi havde hjemme i en bette lejlighed i byen og min far kom på visit ..
Han kom på sin Harley, vi drak te og spiste kage på altanen, vi have god tid som altid og jeg vinkede til ham når han kørte hjem til mor.
Den her kage er smagen af sommer og snerten af efterår, minder om min far, lyden af en HD og duften af motorolie ..
Minder.
Min elskede far på sin motorcykel, der elskede mig .. og kage.
Min elskede far.
Et hjerte der savner er som en fancy ostekage, dekonstrueret.
OSTEKAGE MED FRISKOST, HYLDEBLOMSTCURD OG HASSELNØDDECRUMBLE
PORTION: 4 personer
CRUMBLE:
6 ingefærkiks
50 g. hakkede hasselnødder
50 g. smør
CURD:
1 citron
3/4 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
3 æg
75 g. smør
CREME:
200 g. friskost
100 g. creme fraiche 48%
100 g. flormelis
Frø af ½ vaniljebælg
TIL SERVERING:
Friske brombær og surkløver ..
INSTRUKTIONER:
Hak kiksene i en minihakker ..
.. og hak så hasselnødderne fint og kom dem på en varm pande i 5 minutters tid.
Når nødderne dufter, tilsættes smørret som nu smelter.
Bland nødder og smeltet smør med kiks og fordel blandingen i 4 glas.
Lad være at presse blandingen sammen.
Det er dejligt, at den ikke er så kompakt, når man skal spise den.
Pres citronen og hæld saften i en gryde med hyldeblomstsaft og sukker.
Bring gryden i kog og lad saften koge til sukkeret er smeltet.
Pisk imens æg skummende i en skål ..
Tag nu gryden af varmen og hæld siruppen i æggeskummet i en tynd, tynd stråle mens der piskes.
Hæld så æggeblandingen i gryden og varm den op, mens der piskes konstant i 20 minutters tid ..
.. og den må ikke koge!
Tag gryden af varmen, når konsistensen er cremet og pisk smørret i.
Mens curden køler af i køleskabet, laves ostecremen ..
Bland en smule flormelis og vanilje, så frøene fordeles.
Bland så friskost, fraiche, flormelis og vanilje.
Ingredienserne skal ikke piskes, men røres, så konsistensen bevares.
Kom en klat curd i glassene med crumble.
Fordel så ostecremen og friske bær og pynt med en smule surkløver.
Ostekagerne er gode nu, men bliver kun bedre af, at komme en tur i køleren, så de kan godt laves i god tid .. og god tid er godt at have!
Skriv et svar