DET FANTASTISKE VED KYLLING ER, AT KØDETS KEDELIGE SMAG KOMPENSERES AF SKIND DER SMAGER AF FEDTET FESTFYRVÆRKERI, SPRØDT OG EKSPLOSIVT ..
Vi har vel også alle droppet nytårsforsætterne nu, ikke?
Gode intentioner, frisk frugt og soyabønne produkter.
Undskyldninger, undskyldninger, undskyldninger.
Vi har alverdens undskyldninger, måske også gode ..
Hvorfor droppe det der smager godt?
Hvorfor droppe den elskede oksekødsburger?
Selv med den dokumenterede negative effekt på verden vi lever i ..
Vi har som menneskehed perfektioneret selvdestruktion.
Undskyldninger, undskyldninger, undskyldninger.
Oksekød er praktisk, appetitligt .. og en international, multimilliard industri.
Man skal ikke være kødæder for at se det.
Det kan en blind, hinduistisk økonom.
Penge, penge, penge.
Det moderne, velinformerede menneske prioriterer den nye generations ve og vel, men skal man vurdere den permanente konsekvens af den temporære nydelse, kan man altid forvente at menneskeheden er idioter.
.. Vi skal have kød!
Kød, kød, kød ..
Kyllingekød!
.. og nej, ikke hakket kød der smager af vakuumpakket depression.
Et etisk og appetitligt alternativ, hvilket er en imponerende kombination, når man smager på vegetarisk substitutkød.
Ironisk at smagssans og etisk sans ikke kan kombineres i den konventionelle fødevareindustri, men det kan det altså i den her kyllingeburger!
JEG HAR NOGLE PRINCIPPER NÅR JEG LAVER MAD, SOM ALTSÅ OGSÅ VEDKOMMER KYLLING ..
KÆRLIGHED OG GOD TID.
KYLLING .. OG LIVET GENERELT.
Med kærlighed og god tid kan man være til stede .. og smage på maden.
Smage på maden ..
Sprødt skind og kød så mørt og saftigt, at det smutter af benet og på en smørbagt bolle med honningkaramelliserede løg og mayonnaise med citron og sort peber.
Smag på den!
Kyllingen tager tid at lave, den tager tid at spise, det er snasket ..
.. og lige som det skal være!
Kærlighed .. og god tid.
DEN HER BURGER LAVEDE JEG I MARTS 2021 ..
FOR GODT OG VEL ET ÅR SIDEN NU.
JEG SKREV EN TEKST OM KØD, SNASK OG ETIK ..
.. MEN DEN KYLLINGEBURGER MED LØG OG MAYO BLEV OGSÅ DET SIDSTE MÅLTID JEG LAVEDE TIL MIN FAR.
Så denne burger, dette måltid, hvor banalt det end er, betyder noget for mig.
Det betyder noget, fordi jeg delte det med nogen ..
.. og sådan er livet.
Det bedste er banalt.
At dele noget med nogen man elsker .. og far elskede det!
Jeg ser maden i hænderne på et menneske jeg savner.
Et menneske, hvis hænder jeg aldrig skal mærke i mine igen ..
.. men kroppen husker, sjælen husker.
Jeg kan stadig mærke dine hænder, far.
Jeg har ikke lavet burgeren siden ..
Måske er det på tide.
KYLLINGEBURGER MED KARAMELLISEREDE LØG OG CITRUSMAYO
PORTION: 8-10 burgere
INGREDIENSER:
1 kylling
2 citroner
Salt og sort peber
5 løg
.. og en smule honning
1 ½ dl. æblemost
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
100°C / 225°C · Almindelig
INSTRUKTIONER:
Skal kyllingen i en Römertopf?
Så kommer man den lige i vand, mens man gør kyllingen klar .. også låget!
Gør kyllingen klar ved at rense den og proppe citroner i ..
Jeg orker ikke øko moralisering hver gang jeg propper en citrusfrugt i numsen på noget.
Alting er altid øko her og hvis I ikke orker det, så renser I bare citronerne også!
Snup en kødnål, stik, stik, stik og gør hvad der skal til, for at frugt og saft bliver hvor det er ..
Dup også lige skindet, så det ikke er fugtigt og drys så med salt og sort peber.
.. og der skal godt med krydderier til kyllingen!
Det er med kærlighed som med krydderier ..
Halver løgene og sjask honning på.
Kom så kylling og løg i en Römertopf eller noget der minder om det .. og hæld en sjat æblemost i.
Låg på og så i ovnen ved 100°C i 5 timer ..
Ovnen skal være kold!
Det kan en Römertopf godt lide ..
Drop så låget og giv skidtet 225°C til skindet er sprødt og løget karamelliseret.
Stadig normal ovnfunktion!
En god burger, kyllingeburger eller ej, er den perfekte kombination af brød, kød og snask.
.. og med mad som med livet, skal lykken ikke spoleres af trivialiteter, så løg for sødme og mayo for syrlighed er perfekt.
Spis en salat til, hvis det er, men lad være at proppe den i bollen ..
Snask laver man ved at blande en mayo med frisk citronskal.
Man kan evt. bruge skallen fra kyllingens citroner.
Måske et dryp saft, hvis man godt kan lide syrligheden ..
Godt med sort peber .. og så er der snask!
.. og så kan jeg af personlig erfaring konstatere, at bollerne skal ristes.
Bløde boller er lovely, men til denne burger skal de altså ristes, så der er noget sprødt til alt det snaskede snask der snart lyksaliggør tilværelsen .. eller kompenserer for den.
Det kan realiseres ved at riste dem på en pande med en smule kyllingefedt ..
Der er nok af det!
Snup et glas æblemost .. eller rom til!
Måske æblemost med rom.
Det er lækkert!
.. og husk nu at koge fond på skroget!
Det må man aldrig glemme ..
· Krydderierne er reklame for NØDDEBUTIKKEN ..
Skriv et svar