Honningkage med julekrydderier · 2

Jeg hilser lige på med en kage til julestemningen.
Jeg er en proklameret julegris.
Jeg mæsker mig i det og sviner alle til i det.
Jeg er klar når den kommercielle jul officielt starter i oktober, hvor Karen Volf og chokonisser i glitterstads invaderer landets butikker og det er MC Einar tid i radioen.
Jul, jul, jul. Guffeguf.

Den søde juletid hvor man kvalmes af klejner og konfekt.
Tiden med ornamentik, epileptiske lysdekorationer og Rudolf i neon…
Tiden med stress og jag, hygge og nostalgi, kompromitteret mentalitet og økonomisk destruktion, Morten Korch og Disney’s juleshow, syntetisk juleguf og Starbucks kaffe der smager af diabetes, traditioner og politisk korrekte reaktioner…
Jeg er med på hvorfor folk hader jul.
Kynismen i kærlighedens tid.
Jeg er med…
Men jeg elsker det. I al dens kommercielle kynisme elsker jeg den.
Jeg elsker jul.

Denne honningkage med kanel og kardemomme er perfekt i en tid med sukkersødt, sentimentalt julehysteri.
Og husk, at jul er kærlighed. Ikke perfektion.
Orker du ikke at bage kage, så snup den hos en konditor.
Hav en gigantisk portion glögg til putring på komfuret i december og kom et kærlig skvæt tjulahopvand i nu og da…
Og det sentimentale julehysteri?
Det skal jeg personligt chikanere alle med…

Honningkage med julekrydderier · 4

· INGREDIENSER

PORTION: 9-10 personer

50 g. smør
25 g. kokosolie
3 rumtempererede æg
200 g. kokossukker
110 g. lyst muscovado sukker
315 g. hvedemel
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
50 g. honning
1 ½ tsk. vaniljeekstrakt
1 ¾ dl. kokosmælk

· OVN TEMPERATUR OG FUNKTION ·

180°C · Varmluft

· INSTRUKTIONER

Start med at fedte formen til med smør/olie.

Så skal der brunes smør.
Smørret smeltes simpelthen ved medium varme til det bruner (…ikke brænder!)
Sigt så smørret, så vallen kan kasseres.

Pisk æg og sukker på max power i 5 minutters tid.

Bland imens mel, krydderier, bagepulver og salt.

Når æg og sukker er pisket tilsættes honning og vanilje som piskes 1 minut til.

Sigt melblandingen i æg- og sukkerblandingen.
Der skal ikke piskes, men blandes så melet inkorporeres og konsistensen bevares.

Tag en portion dej og bland den i smør- og olieblandingen.

Når smør og olie er inkorporeret, blandes portionen med den resterende dej.
Blande, blande, blande…
Husk ikke at piske.

Når dejens konsistens er homogen, som det hedder, blandes kokosmælken i.

Hæld så dejen i kageformen og bag kagen i 20 minutter.

Vent 20 minutters tid med at befri kagen af formen.

Honningkage med julekrydderier · 3

Pin It on Pinterest

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk