Jeg hilser lige på med en kage til julestemningen ..
Ja, det er november, men jeg er en proklameret julegris.
Jeg mæsker mig i det og sviner alle til i det.
Jeg er klar når den kommercielle jul officielt starter i oktober, hvor Karen Volf og chokonisser i glitterstads invaderer landets butikker og MC Einar er i radioen.
Jul, jul, jul.
Den søde juletid hvor man kvalmes af klejner og konfekt.
Tiden med ornamentik, epileptiske lysdekorationer og Rudolf i neon.
Tiden med stress og jag, hygge og nostalgi, kompromitteret mentalitet og økonomisk destruktion, Morten Korch og Disney’s juleshow, syntetisk juleguf og Starbucks kaffe der smager af diabetes, traditioner og politisk korrekte reaktioner ..
Jeg kan godt se, hvorfor folk hader den konventionelle jul ..
Kynismen i kærlighedens tid.
Jeg kan godt se det ..
.. men jeg elsker den!
Fuck den kommercielle kynisme, jeg elsker den ..
Jeg elsker jul!
Denne honningkage med kanel og kardemomme er perfekt i en tid med sukkersødt, sentimentalt julehysteri.
.. og husk, at jul er kærlighed. Ikke perfektion.
Orker du ikke at bage kage, så snup den hos en konditor.
Hav en gigantisk portion gløgg til putring på komfuret i december og kom et kærligt skvæt tjulahopvand i nu og da ..
Og det sentimentale julehysteri?
Det skal jeg personligt chikanere alle med .. også dig, glædelig jul!
HONNINGKAGE MED KANEL OG KARDEMOMME
PORTION: 8-10 PERSONER
INGREDIENSER:
50 g. smør
25 g. kokosolie
3 rumtempererede æg
200 g. kokossukker
110 g. lyst muscovado sukker
315 g. hvedemel
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
50 g. honning
1 ½ tsk. vaniljeekstrakt
1 ¾ dl. kokosmælk
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
180°C · Varmluft
INSTRUKTIONER:
Start med at fedte formen til med smør/olie.
Så skal der brunes smør ..
Smørret smeltes simpelthen ved medium varme til det bruner (.. ikke brænder!)
Sigt smørret, så vallen kan kasseres og bland så smør og kokosolie.
Pisk æg og sukker på max power i 5 minutters tid.
Bland så mel, krydderier, bagepulver og salt.
Når æg og sukker er pisket, tilsættes honning og vanilje som piskes 1 minuts tid til.
Sigt melblandingen i æg- og sukkerblandingen.
Der skal ikke piskes, men blandes så melet ligesom inkorporeres og konsistensen bevares.
Tag en portion dej og bland den i smør- og olieblandingen.
Når smør og olie er inkorporeret i dejen, blandes portionen med den resterende dej.
Blande, blande, blande ..
Husk ikke at piske!
Når dejens konsistens er homogen, som det hedder .. blandes kokosmælken i.
Hæld så dejen i kageformen og bag kagen i 20 minutter.
Vent 20 minutters tid med at befri kagen af formen.
Skriv et svar