.. OG SÅ BLEV MAN HVAD MAN VEL KAN DEFINERE SOM ET CIVILISERET MENNESKE.
Sådan da ..
Jeg elsker januar!
Dovne, dovne januar.
Januar er for mig den måned der ikke eksisterer i kalenderen ..
Alt kan ske .. og der er ikke sket en skid.
Dovne, dovne januar .. og nu er det så februar!
Så, civiliseret og civiliseret ..
Det er måske et fancy ord at bruge når man ikke har mumlet ét ord til nogen i snart 2 måneder ..
Hvorfor?
Fordi jeg elsker at være alene .. og det er jeg nu.
Ari er så stor en lille skid nu, at han er blevet institutionaliseret.
Han er ikke en baby nu, men en babymajs, ligesom Ask ..
.. hvilket er røvsygt.
Hvem spiser babymajs?
Seriøst, svar lige i kommentaren .. Hvem spiser babymajs?
Babymajs er den konsekvente kedsommelighed i alle supermarkeders frosne, china wok.
Altså, børnene med diagnoser er chilier, fordi børn med bogstaver er spicy.
Sødt, faktisk, men fuck babymajs.
Det er en integreret institution, man kunne være kreativ og eksempelvis være en larve der blev til en sommerfugl ..
Jeg vil have poesi for fuck sake ..
.. men nej, Ask og Ari er babymajs.
Fuck det, tiden er ikke til poetisk, pølsepædagogik.
I snart 3 år har jeg puslet baby hjemme.
Nu er det slut ..
Så, hvad skal der ske i det nye år, som for mig og kineserne altså starter i februar ..
Yoga, banko!, trapezkunst?
Hvad end der skal ske, så bliver der tid til det.
Tid til at være menneske.
Det er en ny tid der starter nu ..
En ny tid med god tid.
Jeg elsker det ..
.. men jeg elsker også drengene og jeg savner dem også, nu hvor jeg er alene hjemme.
Det er sådan det skal være!
NÅ, NU HVOR JEG ALLIGEVEL HAR JULEABSTINENSER, KAN JEG LIGE TAGE JER MED EN TUR TIL CHINA TOWN VED JULETID ..
I husker måske, at fjeldgeden og jeg var en tur i London og levede af juleguf, gris og gin. Hygge, hygge.
Altså, jeg har en fjollet kærlighed til Asien og forelskede mig også i en biks i China Town ved navn Bun House, der simpelthen serverer dampede boller.
Jeg smagte en gua bao og ligesom riskogeren blev bambusdamperen en obligatorisk investering.
Fordi stedet også bare er guffeguf for øjnene på en asienentusiast, hilste jeg på med kameraet kl. kvart i kvalme, så jeg kunne fotografere neonskilte, ventilatorer og chilisauce alene. I ro og mag.
SÅ, GUA BAO, ALTSÅ GRISEBOLLE ..
.. og fordi jeg er en gris, lige en klat peanutbutter.
Klistret, krydret kinamarineret griseguf, sød peanutbutter og nøddeknas i blød bolle.
Altså ..
Der eksisterer ikke ord på dansk for den sensoriske oplevelse den her bolle er ..
Måske på kinesisk?
Glædelig 2020, glædelig 4717, rottens år!
GUA BAO MED PEANUTBUTTER
PORTION: 12 boller
INGREDIENSER · GRIS:
1 l. vand
Ingefær og limeblade
400 g. flæsk i skiver fri for svær
4 hvidløgsfed
2 forårsløg
1 spsk. kokosolie
25 g. kokossukker
2 spsk. valgfri eddike
2 spsk. soya
1 tsk. five spice krydderi
Peanutbutter ..
INGREDIENSER · BOLLER:
4 dl. kokosmælk
25 g. kokossukker
1 tsk. salt
25 g. frisk gær
2 spsk. kokosolie/grisefedt
500 g. hvedemel
INSTRUKTIONER · GRIS:
Kom vand i en gryde med ingefær, limeblade og flæsk og lad det simre i 1 times tid ..
Hæld væsken gennem en sigte og gem det ..
Skidt med ingefær og limeblade.
Steg så grisen i olie til flæsket bruner og fedtet bobler.
Hæld fedtet fra, men gem det!
Det skal nemlig også bruges ..
Kom sukker ved og karamelliser flæsket.
Kom så forårsløg, hvidløg, eddike, soya og five spice i gryden og steg til væsken er reduceret.
Hæld så ½ l. af vandet i gryden og lad det simre 1 times tid ..
Suppler med vand, hvis det skal til!
Jeg lader det bare simre og simre til væsken er reduceret, men det skal altså minimum simre i 1 time ..
Det skal ikke være sjasket, for så bliver bollerne kedelige i konsistensen.
Har du 2 timer bliver grisen bare gladere af det ..
Så har man mør, mør karamelgris.
Nu skal skidtet køle af.
Derfor kan du lave det i god tid ..
INSTRUKTIONER · BOLLER:
Kokosmælk- og sukker og salt blandes med gær i en skål.
Kom kokosolie/grisefedt og mel i skålen og ælt ingredienserne til en dej.
Lad dejen hæve 1 times tid ..
Ælt dejen på ny og fordel den i 12 portioner som så formes til boller.
Suppler med mel, hvis det skal til ..
Snup så en kagerulle og rul kanterne af bollen, så den danner en cirkel som altså er tynd i kanten i tyk i centeret.
Placer en klat peanutbutter svarende til 1 tsk. og en spsk. gris i centeret af dejcirklen.
Nu til det kritiske punkt ..
Det er snart dinosaur og Disney prinsesse fest, så man kan lige så vel tage den bitre erfaring med fastelavnsboller med i dette projekt.
Lukningen.
Brug nu god tid på at lukke bollerne.
Placer så bollerne på fine stykker bagepapir, som nemlig også kan dampes, eller muffinsforme af papir.
Så skal bollerne dampes ..
Lad bambusdamperen dampe i 5 minutters tid så den er varm og se til, at vandet altid lige akkurat bobler.
Suppler med vand, hvis det skal til ..
Damp gua bao bollerne i 12 minutter og server straks med blommesauce, hoisin, sesam, chili og friske urter, whatever you fancy.
Spis, min gris!
Spis min gris ..
Skriv et svar