Når vejret ikke lige kan vurdere hvad humør det er i og så bare regner, regner, regner af kedsomhed, som en fucking idiot, kan man godt blive træt og føle sig lige så grå og trist som vejret ..
Nu er det dog som om, at vejret er i forårshumør og så er det vel tid til karameller!
Logisk ..
I køleskabet kedede en træt citron sig, men da den hilste på den hysterisk energiske ingefær i en portion søde karameller, resulterede det i fornyet livsglæde for den sure citrusfrugt.
Og det glædelige ved karameller er, at man kan variere smagene ..
Når man har smagt en karamel proppet med gode ingredienser og hjemlig hygge så garanterer jeg, at kreativiteten kommer til live med appetitten til at kombinere frugt, bær, nødder, te, urter, krydderier, chokolade og hvad man nu har i skabe og skuffer ..
For det smager altså lidt af hygge (og meget af ingefær ..) at guffe hjemmelavede karameller!
Og så skal man ikke spekulere på hvad der er af skidt og kanel i de fabriksfabrikerede.
Selvom Karamelleriet altså ikke er et kedeligt alternativ til det hjemmelavede guf!
Og kanel er da ikke så dumt et krydderi til en julekaramel ..
Dekoreret med chokolade og kirsebær?
Skidt nu med det! Den tid, den glæde ..
Nu er det nemlig tid til friske citruskarameller med ingefærsmag.
Det sure med det søde ..
Ligesom livet!
Guf en karamel og husk lige tandbørsten også ..
Den klistrer af kærlighed, guffeguf!
CITRON OG INGEFÆR KARAMELLER
PORTION: ca. 25 karameller
INGREDIENSER:
1 dl. fløde
100 g. sukker
½ dl. ingefærsirup
½ dl. citronsaft
50 g. glukosesirup
INSTRUKTIONER:
Fløde, sukker, ingefærsirup, citronsaft og glukosesirup simrer ved medium varme til karamellen har en temperatur på ca. 120°.
Temperaturen har en relevans for karamellens konsistens og til dette er det praktisk at investere i et digitalt termometer til bolcher og karameller.
Husk at rode i karamellen nu og da ..
Hæld karamelmassen i en form på ca. 15 x 15 cm. med bagepapir og placer den i køleskabet i minimum 6 timers tid.
Skær massen i stykker og pak karamellerne fint ind i cellofan/pergamentpapir.
Jeg håber, at skidtet smager!
Har du en mums idé til en karamelvariant, skal du være så velkommen til at kommentere ..
Skriv et svar