JANUAR, FEBRUAR, CORONA, DECEMBER ..
.. JOY TO THE WOOOOORLD!
Er 2020 slut?
Nej?
Nå, fuck ..
Jeg er klar til at poppe champagnen.
Farvel og fuck 2020 ..
Et år med international kaffetrend og coronakrise ..
Homoseksuelle tigerkonger og psykotiske præsidenter ..
2020 føles som et år hvor der er sket en masse og alligevel er der ikke sket en skid ..
Man bruger dage, uger, måneder på at vente.
Vente ..
.. og nu føles det normale liv som en livstid siden ..
Hvad normalt så end er, for nu er det altså positivt at være negativ ..
2020 er året hvor julen skal kompensere for verdenssituationen.
Der skal glitterstads på menneskehedens kollektive depression ..
Vores hjem som vi har spenderet alt for fucking meget tid i, skal pyntes og proppes med terapeutisk hygge.
Jeg skal have epileptisk julelys og tinnitusforårsagende bjældeklang, jeg skal have jul og jeg skal have det nu!
Yes, it’s beginning to look a lot like fucking Christmas ..
NÅ, KOMPENSATION ..
KAGE ..
CHOKOLADEKAGE.
CHOKOLADEKAGE MED JULEKRYDDERIER.
CHOKOLADEKAGE MED JULEKRYDDERIER OG MARENGS!
Så kage, kompenser med chokoladesentimentalitet, julekrydderkærlighed og hysterisk marengs!
Marengs der som bonus også kompenserer for vejret, fordi realitetens julevejr er lortevejr.
Julen i en kage.
Ja, det er et postulat, men bag den, smag den ..
.. og føl den, julestemningen ..
Julen er ikke tid til stress ..
Julen er tid til hvile for trætte kroppe.
Til at høre julemusik i pyjamas, spise hjemmebagt brød og gå tur i vintervejret med en elskling i hånden ..
.. og nu fucking sner det!
Folk er forskellige og hvile er måske ikke for dig hvad det er for mig ..
Dovenskab med hyggelig ting og sager at dimse med, som at bage en kage.
Lave juledekorationer. Være mor.
Så man har ro. I sind og krop .. og kan smile når dagen er slut, fordi dagen var god.
Så hav en god dag! Hvad end det er for dig ..
Det skal nok blive jul alligevel.
Glædelig 1. søndag i advent!
CHOKOLADEKAGE MED JULEKRYDDERIER OG SCHWEIZISK MARENGS
PORTION: 6-8 personer
INGREDIENSER · KAGE:
85 g. finthakket, mørk chokolade
30 g. kakao
1 1/3 dl. kogende vand
125 g. lys muscovadosukker
½ dl. smagsneutral olie
2 æg
¼ tsk. nelliker
¼ tsk. allehånde
1 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
½ tsk. salt
100 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
100 g. hakket, valgfri chokolade
INGREDIENSER · SCHWEWIZISK MARENGS:
4 pasteuriserede æggehvider
200 g. almindeligt sukker
1 tsk. vaniljeekstrakt
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
175°C · Almindelig
INSTRUKTIONER · KAGE OG MARENGS:
Bland kogende vand og kakao og hæld det i en skål med chokolade, så den smelter.
Afkøl så blandingen i 10 minutters tid ..
Sukker, olie og æg kommer i skålen og blandes.
Med en si passeres mel, krydderier, bagepulver, natron direkte i skålen.
Husk salt ..
Rør nu til alt netop er blandet og rør så afslutningsvis hakket chokolade i.
Dejen hældes i en form på ca. 22 cm. i diameter med olieret bagepapir og bages i 25 minutters tid ..
Afkøl kagen ..
Til glasuren kommer æggehvider og sukker i en skål over et varmt vandbad.
Skålen skal ikke være i kontakt med vandet!
Pisk konstant til æggehvider og sukker er ca. 65°C varmt.
Har du ikke et termometer, skal det i princippet bare være så varmt, at sukkeret smelter og ikke knaser når man smager på det ..
Monter så skålen på en røremaskine eller snup en elpisker.
Pisk i 10 minutters tid til det har den korrekte konsistens.
Piske, piske, piske ..
Rør så vanilje i.
Dekorer den afkølede kage med marengsen.
Netop denne metode resulterer i en marengs med en ganske stabil konsistens, så man kan lave det vildeste snelandskab.
Afslut med et snevejr af flormelis og dø af sukkerchok og julestemning ..
Skriv et svar