SOMMER, BLOMSTRENDE SOMMER, SMIL, KYS, MINDER OG FØDSELSDAGSFESTER!
I dag af alle dage, er en ekstraordinært ordinær dag, da der ikke er nogen der har fødselsdag ..
.. men så godt som hver en sommerdag her er nogens fødselsdag og det skal fejres!
Fødselsdage skal fejres med neonlys, vodkashots og røgkanoner, som var det en fucking Infernal koncert ..
Nej?
Nå, men tilværelsen kan altså være infernalsk.
Infernalsk i det evige savn af dem der ikke er her mere ..
Så, hvad fejrer man til infernalske fødselsdagsfester?
Livet.
Livet som det er ..
.. og livet er roderi, stress, sure børn, savn og kedsomhed, men det er også god tid, kys, kærlige stemmer, hjemmebagt kage, perfekt lys og tilstedevær.
C’est la vie.
Min fars død konfronterede mig med livet .. og hvad det er at leve intentionelt.
.. og hvad er så det?
Et intentionelt liv.
For mig er det at være til stede ..
At være til stede er at være i live.
Død er fravær.
Minder skabes, han savnes ..
.. men hvor end jeg er, kan jeg mærke, at han har været her ..
I hans fravær mærker jeg hans tilstedevær.
Sådan er det at leve med døden ..
Perfekt volapyk.
At være i live er at være til stede.
Jeg har en sjælesøster der kalder det tilgængelig.
At være tilgængelig.
VÆR TILGÆNGELIG.
VÆR TIL STEDE.
VÆR I LIVE ..
DET ER EN KLICHÉ, MEN LIVET ER FANTASTISK!
.. og jeg vil altid, altid prøve at se det sådan, med min fars øjne.
Livet er fantastisk og forfærdeligt .. og fantastisk!
.. og når det ikke er fantastisk eller forfærdeligt, er det ordinært, hverdag, hver dag.
Hvis man da ikke er electropopstjerne.
Fantastisk, forfærdeligt, ordinært .. og det er der poesien er.
Sådan er det, livet.
Man må leve med det ..
.. og der skal kage til!
Der er en tid til frisk frugt og soyabønneprodukter, men det er ikke nu ..
Man spiser ikke en fucking salat, når man skal fejre livet.
Det her er ikke sådan en blog.
Kage.
Kage, kærlighed, poesi ..
.. SÅDAN FEJRER MAN LIVET!
.. SO LEAVE ME IF YOU NEED TO,
I WILL STILL REMEMBER ..
– Willie Nelson
Min far elskede den her kage.
Så der er kærlighed i den.
Han var et kageøre og når jeg spiser den, kan jeg høre hans stemme.
Den glemmer jeg aldrig ..
“Den smager så englene synger!”
Det er nok derfor den hedder englemad ..
.. og det er det mad kan.
Mad er minder.
Dufte, smage, levet liv .. og det er derfor jeg elsker mad.
Fordi mad er kærlighed.
Det er det vi lever af, når der er noget vi skal leve med ..
Mad, kærlighed .. og kage.
Kage med konsistens som en sky!
.. og nu har jeg aldrig smagt en sky, men mon ikke den sky som far og englene krydrer røv på minder om denne himmelske hapser.
Det håber jeg ..
En kage med karamelliserede nødder og creme der smager af blomstrende sommer, hyld og hvid chokolade.
Poesi.
Den perfekte sommerkage ..
.. og det er sommer for en stund endnu!
LIVET ER EN FEST!
Tak for invitationen ..
ANGEL FOOD CAKE MED MANDELKNAS OG HYLDEBLOMSTCREME
PORTION: Kage til 8-10 personer ..
INGREDIENSER · ANGEL FOOD CAKE:
12 æggehvider
340 g. almindeligt sukker
½ tsk. vanilje .. essens, ekstrakt, pulver, frø direkte fra bælgen du selv har plukket i Polynesien, whatever!
180 g. mel
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
INGREDIENSER · MANDELKNAS:
75 g. mandelflager
2 spsk. hyldeblomstsirup
INGREDIENSER · HYLDEBLOMSTCREME:
100 g. hvid chokolade
2 ½ dl. fløde
1 spsk. hyldeblomstsirup
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
175 / 125°C · Varmluft
INSTRUKTIONER · ANGEL FOOD CAKE, KNAS OG CREME:
Æggehviderne piskes og piskes, mens der drysses 50 g. af sukkeret i, så hviderne bliver luftige.
Så blandes resten af sukkeret med vanilje, mel, salt og bagepulver og sigtes i æggehviderne.
Bland det forsigtigt, så den luftige konsistens bevares ..
Hæld dejen i 2 forme – som ikke skal fedtes til med hverken smør, olie eller margarine! – og bag kagerne ved 175°C i 35 minutter.
Jeg bruger 2 brødforme, så man kan skære skiver af kagerne ..
.. og de hæver altså, så fyld 2/3 dele af formene!
Når kagerne er bagt, tager man dem straks ud af ovnen, vender dem om og lader dem køle af sådan i 1 times tid eller til kagerne er kolde ..
Den fantastiske, fluffy, konsistens skabes af luften i æggehviderne og når kagerne køler af sådan her, er det for at garantere, at kagerne ikke kollapser.
Det er også derfor man ikke bruger bagepapir eller fedt i formene, for så risikerer man, at kagerne dropper ..
.. og kollapser.
Brug en spartel til at smutte kagerne ud af formene.
Hyldeblomstsirup kan man lave af frisk hyld på en idyllisk sommerdag plukket af det smukke, blomstrende træ i barndomshjemmets have, eller man kan købe en saft og koge 5 dl. med 1 dl. sukker og så har man sirup.
Nå, mandler og sirup blandes og bages på bagepapir i ovnen ved 125°C i 5 minutter.
Så roder man lige i det, så alt bages brunt og lækkert og bager det 5 minutters tid til ..
Se på det, duft til det og tag så nødderne ud af ovnen og lad dem køle af!
Lav en ganache af fløde og hvid chokolade ved at varme fløden til den er lige ved at boble ..
Den skal ikke koge!
Tag fløden af varmen, kom så chokoladen i og rør til den er smeltet.
Hæld en sjat sirup i og rør en smule til ..
Ganachen til cremen skal laves i god tid, da den skal på køl i 100 år ..
Den skal nemlig være kold for at blive pisket, for hvis den ikke er det, bliver den sjasket.
Så, når den har været på køl i 100 år, som i realiteten er godt og vel 12 timer, piskes den cremet ..
Skær skiver af kagen, kom en klat creme og noget knas på og server med friske blomster, hvis I har ..
.. og hvis ikke, så kan man også leve med det.
Skriv et svar