PÅ DRENGENES FØDSELSDAGE PLEJER JEG AT LAVE PANDEKAGEKAGE ..
.. MEN PLEJER ER DØD, LIGESOM MIN FAR ..
Min far er død.
Jeg taster disse ord på tastaturet jeg tuder i .. Min far er død.
Min elskede, fucking fantastiske far.
Det bedste menneske jeg nogensinde har kendt og det menneske der kendte mig bedst af alle.
Verdens bedste far ..
.. og verdens bedste morfar som Ask og Ari har elsket alle livets dage og nu skal savne for evigt.
Da vi for nyligt har renoveret – for at gøre sjusk til charme – har vi for en tid sovet hos mormor og morfar, på bloggen også kendt som naboen med hyldebærrene ..
Mit barndomshjem.
Et gammelt hus med et gulv der knirker, når man prøver at sove ..
Det var hjertet .. Min fars hjerte.
En nattenat sjus og så sov han sig ud af livet og ind i evigheden.
Når jeg sover, er det i fars tøj .. og når jeg vågner, drømmer jeg.
Med hans hjerte stoppede tiden kl. 03:52 d. 10. april 2021 ..
Jeg savner vores tid sammen, vores snakke ..
.. Nu har jeg ikke ord.
Der eksisterer ikke adjektiver eller superlativer på et sprog jeg kender ..
For sorg har ikke et sprog, sorg har ikke en stemme.
Den vil ikke snakke ..
Den vil føles.
.. og jeg kompenserer som altid med kage, så I må have sentimentalitetschikanen undskyldt ..
En fremmed stemme og en hjertestarters mekaniske bip, fuglesang og sirener i mørket der viger for lys og fantastiske farver ..
En ambulance der venter på mig ..
Kys, ord der hviskes .. og liv der skal leves.
Jeg kan mærke, at han ikke er her ..
Som en fantomsmerte i sjælen.
.. og mit hjerte, mit hjerte ikke vil være i min krop.
JEG SAVNER DEN GENERØSE KÆRLIGHED, DEN SJOFLE HUMOR .. OG MORFARS FRIKADELLER.
Min far elskede at lave mad ..
At lave mad og dele den med mennesker han elskede.
Han har lavet en bog til mig med håndskrevne opskrifter.
Den hånd jeg havde i min, den forårsmorgen i april for 2 måneder, 4 uger, 1 dag, 17 timer og 8 minutter siden.
Evigheden er i hvert sekund jeg savner dig, far ..
I bogen er en opskrift på brunsviger som min farmor, Anna, plejede at lave den.
Der er kærlighed i den brunsviger ..
.. KÆRLIGHED, KANEL OG SLIK.
Syntetisk guf ..
Man kan droppe slikket og bruge rosiner.
Det gjorde min farmor, det gjorde min far .. og det gør jeg.
Jeg fucker ikke med den opskrift, men på drengenes fødselsdage er der altså slik på.
HARIBO med lakrids, vingummi, skum og konfekt ..
.. så drengene proppes med guf.
Guf og kærlighed ..
Den kærlighed som kun forældre kan give børn.
Den kærlighed som er givet ..
Tag den med jer, drenge og tag den for givet.
For jeg er jeres .. Ligesom morfar var min.
.. MIN FAR, MIT LIVS ROCKSTJERNE.
Jeg er så taknemmelig for den far han har været for mig .. og for den mor jeg kan være for drengene.
Ask og Ari som nu er 4 og 3 og har livet for sig ..
Jeg håber, at min fars død med tiden bliver til at leve med.
Det føles ikke sådan i dag ..
.. men har han givet mig en smule af sin sjæl og fordi jeg er min fars datter, vil jeg leve .. og være taknemmelig for i dag såvel som alle livets dage.
For i dag er jeg i live.
Så kan det mærkes, at han har været her.
.. og han elskede at være her. Han levede .. lige til han døde af det.
Evigt unge 70 årige far med en gammel sjæl som jeg er fucking heldig at have en smule af og med den vil jeg elske, savne .. og leve.
Give drengene en smule af min, leve for livet og alt det bedste ..
.. og alt det bedste minder om dig, far.
Filosofi, poesi, opera og althea bolcher, stjernehimlen og følelsen af, at være lige hvor man skal være, rockmusik og drengenes jubel i tordenvejr, forårssolens lys, sommerens smag af røg og Ceres Havskum, duften af motorolie og lyden af en Harley, efterårsregnens kys på kinden og Earl Grey med vanilje, julelys i vintermørket, hjemmebag og snaps ..
.. og nu til kompensationen ..
Opskriften på verdens bedste brunsviger.
Skrevet af min fars hånd og bagt i hans ånd ..
For at fejre livet.
Så bag den brunsviger ..
.. OG BAG DEN MED KÆRLIGHED.
MORFARS BRUNSVIGER
PORTION: Kage til 6-8 personer
INGREDIENSER · DEJ:
2 ½ dl. vand
50 g. gær
50 g. sukker
400 g. hvedemel ..
50 g. smør
INGREDIENSER · SNASK:
75 g. smør
250 g. brun farin
45 g. mørk sirup
½ spsk. sødmælk
½ spsk. kanel
OVN TEMPERATUR OG FUNKTION:
200°C · Almindelig
INSTRUKTIONER:
Start med at smelte smørret ..
Rør gær i vandet og tilsæt sukker, mel og smør og ælt til en dej.
Lad dejen hæve i 20 minutters tid ..
Fordel den i en form på ca. 25 cm. med bagepapir og lad den så hæve 20 minutter til ..
Mens dejen hæver, laves snasket ved at smelte smør som blandes med brun farin, mørk sirup, sødmælk og kanel.
Det skal varmes, men ikke koge!
.. og hvad den sjat mælk skal til for, ved kun farmor Anna og far, men det fungerer ..
Det snask der ikke karamelliseres sprødt, forbliver i dejen, sødt og blødt.
Lav 117 dybe huller i dejen og hæld snasket på.
Placer brunsvigeren i en kold ovn ..
.. Kold ovn!
Tænd så for den og bag brunsvigeren i 20-25 minutter.
Spiser man den mens den stadig er varm, skal man bruge en ske til snasket, som far var lige så generøs med som sin kærlighed ..
.. men den forbliver frisk i timevis, så den kan lige så vel spises kold.
Sprød karamel, sød, blød dej og snask, snask, snask.
I timevis.
Bag hvilken som helst brunsviger og se om den kan det ..
Morfars brunsviger er verdens bedste.
.. Prøv selv at smage ..
Skriv et svar